Vinnare av Årets Eldsjäl 2021

Årets Eldsjäl - Thor Guttormsen

arets eldsjal 2021

Thor grundade Grundens Bois 1992 för barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och är än i dag klubbens hjärta och nav. Priset delas ut tillsammans med Folkspel och Volkswagen.

Thor vinner med motiveringen:
Med det varmaste av hjärtan, med det godaste av humör, med en ständigt påkopplad energi och med den fastaste av händer, har han sett till att sprida glädje, nytta och förutsättningar".

Se ett fillmklipp när Thor tar emot priset för Årets Eldsjäl.

Kategori Inkludering - Mattias Ahlgren

eldsjalsgalan vinnare idrottsforening Mattias har startat upp och driver flera föreningar i sporten ultimate. Han förenar barn och ungdomar från Malmös alla stadsdelar med hjälp av en stor dos av träningsglädje.

– Det här känns overkligt, men det är riktigt roligt inte minst för att vår sport uppmärksammas på det här viset. Nu ska vi växa och bli ännu större och starkare, säger Mattias. 

Se när Mattias tar emot priset i kategori Inkludering.

Kategori Hälsa - Sofia Åhman

eldsjalsgalan vinnare halsaSofia har under coronaåret hjälp många runt om i Sveriges stugor och vardagsrum att hålla igång med hjälp av dagliga träningspass på SVT. Sofia brinner för att inspirera andra till att hitta rörelseglädje och visa att träning kan vara riktigt roligt! – Vilken otrolig ära det är att bli framröstad på det här sättet. Så roligt att så många har hakat på det här med hemmagympa under pandemin, säger Sofia Åhman.

Sofia Åhman tar emot priset för Årets Eldsjäl i kategori Hälsa.

Kategori Idrottsförening - Julle United

eldsjalsgalan vinnare idrottsforeningMed värdeorden: respekt, pepp, teamwork, samarbete och glädje tar Julle United hem titeln som Årets Idrottsförening. I föreningen har barnens påverkan alltid varit viktigast och alla får vara med och bestämma.

– Jag vet att de andra i föreningen jublar därhemma. Nu ska vi med de pengar vi fått se vilka av barnens önskningar vi kan uppfylla. En helt enorm upplevelse. Det känns overkligt att vinna pris som Årets Förening, en bekräftelse på att vi jobbar rätt, säger Emelie Holmberg, verksamhetschef i föreningen.

Prisutdelning för Årets Eldsjäl i kategori Idrottsförening.

Kategori Ledare - Thor Guttormsen

eldsjalsgalan vinnare ledareThor grundade Grunden Bois 1992 för barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. I föreningen får alla vara med oavsett idrottskunnande och nivå på funktionsnedsättningen.

– Det här priset är för alla lirare och 40 tränare i föreningen och handlar inte om något enmansjobb. Det som driver mig är att se individer som växer., säger Thor.

Se filmklippet när Thor blir utsedd till Årets Ledare.

Årets Specialpris - Amanda Zahui

arets specialpris

Årets Specialpris från Expressen och Folkspel tilldelas år 2021 Amanda Zahui.

Amanda vinner med motiveringen:

"Den 27-åriga basketstjärnan prisas för sin antirasistiska röst och hennes genom åren ständigt stora mod och viktiga engagemang i frågor om jämställdhet, integration och allas lika värde.

I en värld där idrott och samhällsfrågor kopplas och flätas samman mer och mer har Amanda Zahui det senaste året med tydlighet, passion och stor drivkraft lyft frågan om rasism hemma i Sverige.

Hennes inriktning är tydlig. Hon vill tala ut, utnyttja sin ställning som idrottsstjärna och förebild, och vara en person som går att nå och som andra kan förstå.

 

Tillbaka till Eldsjälsgalan