Kategori

Hälsa

Jennie Norström

Jennie har varit verksam i ridklubben nästan hela sitt liv. Hon har haft de flesta positionerna och är tydlig när hon formulerar föreningens målsättning:

– Det finns så mycket i Sverige som delas in efter klass. Vi ska inte göra det. Det jag brinner allra mest för är att alla ska få möjligheten att vara med i vår ridklubb, säger hon, och fortsätter:

– Att få med barn och ungdomar i föreningslivet är en långsiktig vinst för hela samhället. Ingen ska hindras från att vara med bara för att ens föräldrar inte har bil med dragkrok eller kan köra en hästtransport. I vår förening hjälps vi alla åt.

Jennie Norström har med sina kunskaper och sitt engagemang fått alla, ifrån den yngsta nybörjaren till Västerviks kommun, att göra sitt bästa för hästarna och klubben. Med sin medmänsklighet får hon alla att känna sig sedda och värdefulla.

– Vi vet att för många barn och ungdomar är föreningslivet en sorts frizon. Man kommer hit, är med andra barn och ungdomar och med hästarna och kan släppa allt det jobbiga. Vi har många som tillbringar större delen av sin fritid hos oss, säger Jennie.

En sak som hon är lite extra stolt över är Ridfritids. Det innebär att ridskolans personal hämtar barnen vid skolan på fredagar och kör dem till ridskolan. Där får barnen mellanmål, de leker och får vara med olika aktiviteter. Och självklart avslutas allt med ett ridpass och lite häng i stallet.

– Det blir den perfekta starten på en helg, både för barnen och för föräldrarna. Vi vet att många har svårt att ta sig till stallet, därför hämtar vi dem och ser till att de får göra roliga saker tillsammans som en sorts social aktivitet.

aretseldssjal-halsa-ridsport-jennie-almen-folkspel-819x478.jpg

Vad är en eldsjäl för dig?

– Det är någon som brinner för det ideella föreningsarbetet. Som lägger ner sin tid för andra. Utan alla våra ideella krafter skulle klubbar och föreningar helt enkelt inte överleva. En eldsjäl inspirerar och motiverar andra i föreningsarbetet.

Det kan även Jennies klubbkamrat Johanna Skärlund skriva under på:

– Vi vet att händer något här så kan man alltid ringa Jennie mitt i natten. Hon får alltid alla att känna sig välkomna hit.

Jennie:

– Att själv komma till stallet efter en arbetsdag och möta alla barn och ungdomar som är här och som bjuder på sig själva är helt underbart, säger Jennie Norström.

Om Jennie:

Namn: Jennie Norström.

Ålder: 46 år.

Bor: Gamleby.

Gör: Har haft alla positioner i Gamlebys Ridklubb och arbetar främst för att alla ska få vara med i föreningen.