Nominera till Årets Eldsjäl

Nomineringen är nu avslutad för Årets Eldsjäls gala 2024. Tack alla för era fantastiska nomineringar.

Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar inom föreningslivet. Varje år delar vi ut stipendium för en halv miljon kronor. Tillsammans med en jury utser Folkspel finalister till Årets Eldsjäls Galakväll.

Vart passar din eldsjäl?

  • Årets Inkludering: Här söker vi eldsjälar som aktivt arbetar för att berika mångfalden och hjälpa människor, oavsett bakgrund, funktionsnedsättning, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning.

  • Årets Hälsa: Denna kategori hyllar eldsjälar som bidrar till att människor omkring dem mår bättre, både fysiskt och/eller psykiskt.

  • Årets Ledare: I denna kategori hyllar vi de som representerar jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap. De som dag efter dag stimulerar och uppmuntrar genom sitt ledarskap.

Välj en kategori och nominera här:

"OBS! När du fyller i din nominering, var vänlig och ange även namnet på föreningen där din eldsjäl är aktiv i under 'Varför vill du nominera din eldsjäl?'."

Dina kontaktuppgifter

Du har möjlighet att lämna in din nominering fram till den 12 november. För mer information om tävlingsregler och kategorier se här. 

Vill du nominera till Årets Idrottsförening gör du det här.

Vi använder den insamlade informationen enbart för att välja ut finalister till Årets Eldsjäls gala. Efter galan sparas datan i sex månader endast för eventuella intervjuförfrågningar.