Senaste Nytt

Folkspels säljtävlingar gagnar både butik och förening i Hyllinge

I skånska Hyllinge har ICA Maxi tagit försäljningen av Folkspels produkter till en helt ny nivå. Och det är till stor del "Folkspelsgeneralen" Tomas Pettersson förtjänst. För att inte tala om all övrig personal som säger att de älskar att sälja lotterna och delta i säljtävlingar.

Det var förra sommaren som "folkspelsgeneralen" Tomas Pettersson på ICA MAXI i Hyllinge började fundera på hur de kunde boosta Folkspels produkter i än större utsträckning. Anledningen till det var att han såg hur mycket det kunde ge tillbaka både till personalen och de lokala föreningarna.

–   Alla har det i benmärgen. Att pengarna som läggs på bingolotter och Sverigelotten går tillbaka hit till bygdens föreningar. Jag tror verkligen att det är därför det är med Folkspels produkter vi får absolut störst gensvar från våra kunder, säger Tomas.

Han säger att de till 90 procent säljer av just den anledningen. Att pengarna går till något bra och vettigt.

–   Och personalen är djupt engagerad. Vi har ofta tävlingar och då handlar det om att sälja så många lotter man kan i förhållande till sin arbetstid. Och det har blivit en del fina vinster

Just säljtävlingarna tycker hela personalstyrkan är en av de största fördelarna med att sälja Folkspels produkter.

–  Om jag får vara lite kaxig så kan jag säga att antingen så gör man saker halvdant eller helhjärtat och här gör vi det senare. Och eftersom vi är de enda som säljer här i bygden är föreningarna lojala mot oss och handlar här eftersom de vet att det kommer att gagna deras verksamheter i förlängningen.

Marlene Johansson är en av de lyckliga som vunnit en säljtävling med mycket fina priser. Och på frågan om vinsten gjorde henne mer taggad att sälja lotter är svaret ett rungande ja.

–  Efteråt hade jag lust att kasta bort alla andra lotter och bara sälja Folkspels grejer! skrattar hon nöjt.

Marlene berättar också att man valt att plocka bort andra lotter till förmån för Sverigelotten som nu är den enda som säljs i kassorna. Hon säger att när hon har en kund som tvekar om lotten vänder hon bara på dem och visar hur stor vinstchansen är.

–  När de inser att det faktiskt är vinst på var fjärde lott är det inte någon som tvekar om vilken det är man ska välja längre!