• Cartin och Ewy i förbutiken på ICA Storuman
  • Här säljer man Sverigelotter så det ryker!
  • ICA Storuman skyltar om till aktuellt butiksmaterial för Folkspels produkter
Senaste Nytt

Catrin och Ewy i Storuman har vunnit flera säljtävlingar

Storuman är en liten kommun i Lappland med ungefär 6000 invånare. I tätorten med samma namn finns en ICA-butik som säljer så många Bingolotter och Sverigelotter att de fick pris vid årets Eldsjälsgala.

Ovanför Storumans lilla torg vakar Vildmannen över trakten. Och inne i ICA-butikens förbutik står Catrin Öfjäll och Ewy Fredriksson som är två av de största anledningarna till att försäljningen av Folkspels lotter går så väldigt bra just här.

–  Ja, vi säljer riktigt bra. Trots att det knappt är någon här som har möjlighet att se Bingolotto när det går på tv så finns det ett stort engagemang. Både från de som köper och från oss som säljer här, säger Catrin.

Men vad är hemligheten? Det är en liten ort och få har kanal 7 och ändå går det strålande med försäljningen.

–  Vi pratar mycket om att pengarna går till föreningar i orten. Vi har både fotbollsklubb, hockeylag och bordtennisklubbar här så det ger en bra känsla. Och sen har vi lite knep som vi försökt hålla hemliga men nu får vi kanske dela med oss av dem, säger Ewy och skrattar.

De berättar att det finns en bra catering i butiken som de dragit nytta av för försäljningen av både Bingolotter och Sverigelotter.

–  Vi har till exempel haft en utlottning av tårtor. Om man köpte en lott hade man en chans att vinna, säger Ewy.

–  Ja och vid ett tillfälle lottade vi ut en trerätters middag som man kunde få hemlevererad till jul eller nyår. Det fungerade superbra, tillägger Catrin.

När det blir en lugn stund i butiken så brukar de diskutera och fundera på hur de kan öka försäljningen ännu mer. Utöver att vilja bidra till föreningslivet så säger de att det är riktigt roligt med säljtävlingarna.

–  Man blir ju taggad när man ser någon kul vinst. Och när vi ser något vi vill ha då gör vi vårt bästa för att ta oss dit, förklarar Ewy.

Och den vinnarinstinkten har lett till att Catrin fick resa till OS i London. Ett riktigt äventyr och en fantastisk upplevelse säger hon.

–  Och sen vann vi en resa till Turkiet också. Då var vi några stycken härifrån som åkte. Det var riktigt roligt. Det var mycket sol och bad och Lotta Engberg och Arvingarna uppträdde. Ja det var en väldigt fin vinst. Då träffar man också andra som säljer lotter och får nya idéer om hur man kan vässa sin försäljning.

Nu väntar de spänt vad som ska bli nästa utmaning.

–  Ja vi satsar stenhårt. Men det kanske var dumt att avslöja det där med utlottningen av middagar, säger de och skrattar.