Senaste Nytt

Det roligaste är att se folks glädje när de vinner!

Bakom disken på Tobaksboden i Västerås står Charly Beckmann i Sverigelotten-tröja och säljer lotter på löpande band. Försäljningen har ökat kraftigt det senaste året och Charly har sina knep för hur det ska gå till.

Den lilla tobaksbutiken i Västerås drivs av Charly Beckmann och den är pyntad från fönster, till tak till disk med Sverigelottens blågula färger. Han har tagit ett riktigt krafttag om Folkspels produkter för att öka försäljningen. Och det har lönat sig.

–   Jag har faktiskt blivit Årets försäljare på Eldsjälsgalan. Det kändes verkligen roligt och bra! När jag kom hem ville jag bara åka tillbaka. Det var så fantastisk stämning och underbara människor.

Det är det senaste året som han verkligen gått in för Folkspels produkter. Och Charly är kreativ.

–   Jag fick lokaltidningen att skriva om oss och att jag var nominerad till årets försäljare. Så det blev som reklam för oss utan att behöva betala för annonser, skrattar han nöjt.

Vid ett besök i tobaksbutiken blir det tydligt att Charly känner alla. Eller i alla fall en väldigt stor del av de som kommer in.

–  Jo, jag har ju en klick stammisar men det blir att man lär känna folk här. Och jag passar gärna på och pratar för Sverigelotten till exempel. Det gäller att starta en vana hos folk att köpa en viss lott. Och i det fallet brukar jag förklara hur stor vinstchansen är. Folk vill ju vinna!

Charly säger att det absolut roligaste med att jobba i butik är alla möten med människor men framförallt det att vara med och se när någon vinner. Det behöver inte handla om några stora vinster heller för att folk ska bli lyckliga.

–  Ja, det känns faktiskt jättebra. Och jag brukar påtala att pengarna de lägger på Sverigelotten och Bingolotter inte bara går till sport. Det är ju inte alla som är sportintresserade så för dem brukar jag förklara att det går till alla möjliga typer av föreningar!

Han tror att en del av framgången har varit att han verkligen skyltat upp ordentligt med material från Folkspel. Om saker inte syns så säljer de inte. Han menar att det är det som är problemet i andra kiosker. Att de är rädda för att försäljningen av andra produkter ska gå ner.

–  Men så är det inte alls! När jag har satt upp mina sverigelotten-affischer och pratar för folkspelsprodukterna så ökar faktiskt försäljningen i hela butiken. Men framförallt antalet Sverigelotter jag säljer såklart, säger han med ett nöjt skratt.