Folkspel

Så här går det till

Oavsett hur din förening har ett mål, en önskan eller en dröm, prata ihop er så att alla har samma målbild. Vad ska förtjänsten leda till? Prata om hur kul det ska bli när drömmen uppfylls. Räkna på vad det kommer att kosta att kunna uppfylla drömmen. Med motivation och rätt verktyg är det lätt att komma vidare. I Målkalkylatorn till höger är det enkelt att se vad ni behöver sälja för att nå just era mål.

 För att ni ska komma igång, börja med att utse en ansvarig i föreningen som blir kontaktperson mot Folkspel. Vanligtvis är det någon från kansliet så som ordförande eller en lotteriansvarig. Dock måste personen ha fyllt 18 år. Anmäl sedan ert intresse av att sälja våra produkter.

Läs gärna informationen om våra olika produkter och titta i Drömkalkylatorn hur mycket pengar ni tror att er förening kan tjäna. Bestäm er för vilka lotter ni vill jobba med, gör en intresseanmälan här på vår webbplats eller ring vår kundtjänst. Det enda som krävs för att ni som förening ska kunna sälja Folkspels produkter är att föreningen är medlem i någon av de 72 riksorganisationer som äger Folkspel. Här kan du läsa mer om Folkspels ägare.

När beställningen kommit in till oss tar vi kontakt med er och slutför ett avtal. Det innebär bland annat vi gör en kreditupplysning på föreningen samt skriver ett avtal. Där efter skickar vi iväg er beställning så att ni kan börja sälja så snart som möjligt! Allt för att ni så snabbt som möjligt ska nå era mål.

Returer av lotter

Om ni skulle få lotter över kan ni givetvis returnera dessa. Beroende på vilken typ av lott det är ska de returrapporteras på olika sätt och olika ofta. Bingolotter ska tillexempel returneras och returrapporteras efter varje söndag, eftersom den lotten har den kortaste livscykeln. Som förening kan man returrapportera sina överblivna Bingolotter på Folkspels webbsida. Därefter ska lotterna skickas in för manuell avstämning.

BingoLottos Julkalender skickas tillbaka efter säljperioden och Sverigelotten behöver egentligen inte returrapporteras så länge inte giltighetstiden på lotten gått ut eller om ni inte vill sälja fler lotter.

Betalning

Samtidigt som ni tar emot era leverans med lotter får ni också en faktura. Betalningstiden för Sverigelotter är 60 dagar och då är er behållning redan avdragen på fakturan. Returnerar ni sedan lotter får ni en kreditfaktura där vi också tar tillbaka behållningen på de lotter ni inte har sålt.

Vid en försäljning av Bingolotter och Julkalender är betalningsperioden på 6 dagar. På Julkalendern är behållningen redan avdragen och vad det gäller bingolotter kommer behållningen att betalas ut ca två veckor efteråt när vi vet hur många lotter ni sålt.