Tips för att lyckas

Här har vi samlat våra bästa tips. Allt för att ni ska lyckas så bra som möjligt med er försäljning. Stort lycka till!

 

Våra 3 bästa tips för att lyckas med digital försäljning

Digital försäljning är en ny möjlighet för din förening. För att verkligen lyckas med försäljningen så har vi här nedan tagit fram några tips på hur man kan göra för att lyckas så bra som möjligt.   

 

1. Lägg en banner på er hemsida 

Placera en banner med föreningens ID på er hemsida. Folkspel byter ut innehållet under året för att anpassa kommunikationen beroende på olika spelomgångar och kampanjer.
Föreningens ID hämtar du här: Klicka här.

                            

2. Sälj där era köpare finns

Sprid länken med föreningens ID i mail, på sociala kanaler, Facebook, Instagram, Twitter, föreningens hemsida, lagens hemsidor osv. Be medlemmarna dela länken till nära och kära.

 

3. Påminn era kunder om att köpa lotter i god tid

Ofta behöver man se ett erbjudande eller kampanj ett antal gånger innan man gör sitt köp. Därför behöver man ofta påminna om att köpa lotter. Detta bör göras i god tid innan programmet, dels för att man inte ska glömma men också för att reservera sig mot slutförsäljning.

Lägg upp därför upp föreningslänken ofta i era kanaler. En eller två gånger under veckan och påminn sedan en sista gång under eftermiddagen på speldagen. Ungefär 2 till 3 timmar innan programmet startar brukar vara lagom för en påminnelse.

 

Så här lyckas ni med försäljning av fysiska lotter

Ni kan antingen sälja lotterna från fasta försäljningsställen eller vara ute på gator och torg, sälja via dörr i grannskapet eller sälj lotterna i cafeterian eller i klubbstugan vid matcher och andra evenemang.

Tips till cafeterian är att ha budskapet ”köp två Sverigelotter och få en kaffe på köpet”. Vid större evenemang där ni kanske ansvarar för parkeringen kan de som betalar för sin plats få en Sverigelott.

Ett annat bra tips är att ta med er/ be era föräldrar eller vänner ta med denna blankett till jobbet för en snabb och enkel försäljning.

 

Prenumerationer ger pengar till föreningen 

Som förening är det ett grymt bra sätt att få en stadig intäkt till föreningen genom att värva prenumeranter på BingoLotto.

När du loggar in på Folkspel.se finns det prenumerationsblanketter som föreningen kan dela ut bland sina medlemmar eller lägga i brevlådorna runt om kring ert område. Genom att överskottet då går direkt till er förening får ni ungefär 560 kr/år per prenumerant. Exempelvis ger 20 prenumeranter 11 200 kr/år. Det är inte illa!

 

Så här gör andra för att tjäna pengar till föreningen

Det finns många föreningar ute i Sverige som säljer Folkspels produkter och givetvis har vi besökt några av dem. Läs gärna nedan om hur andra föreningar jobbar med sin försäljning för att få ökat tillskott till föreningskassan och vad de gör för pengarna! Ekerö vill till exempel satsa på en ny träningsanläggning och Örestadscyklisterna ger alla nya medlemmar ett startpaket.

Vill ni ha fler tips om hur ni bäst ska sälja era lotter kan ni bara kontakta den säljare hos oss som är er kontaktperson eller ring Folkspels kundcenter.

Börja sälja!

Funderar du och din förening på att börja sälja våra produkter? Här kan du läsa om vad det innebär och hur det fungerar.

Så här fungerar det