tisdag 12 januari 2021

125 nya miljoner till föreningslivet

high-five-folkspel-819x478.jpg

En magisk uppesittarkväll och en lika festlig nyårsafton. Det innebar inte enbart bingo för lottköpare och TV-tittare. Föreningslivet kunde dessutom räkna hem ett överskott på drygt 125 miljoner kronor.
– En fantastisk siffra som vi vet gör skillnad, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel.

2020 kommer att gå till historien som det märkligaste år en stor majoritet av oss upplevt. Alla har på något vis drabbats av den pågående pandemin. Det gäller även föreningslivet, som blivit av med inkomstkällor som under normala förutsättningar har en stor inverkan på den vardagliga verksamheten.
Därför känns det naturligtvis väldigt tillfredsställande att ideella Folkspel kan summera två kvällar enligt följande: 

Uppesittaren.
Närmare fyra miljoner sålda lotter á 100 kronor innebär kring 100 miljoner i överskott.

Nyårsafton.
Uppemot två miljoner lotter á 50 kronor och 25 miljoner i överskott.
Totalt därmed 125 miljoner kronor att fördela på de klubbar och organisationer som genom hårt arbete och en stor omsorg om sin förening ligger bakom framgången.
Siffran ovan kan jämföras med föregående år, då det sammantaget för de båda kvällarna landade på 75 miljoner.

– Det är bara att ödmjukt tacka för det enorma engagemang som visat sig i samband med våra två största kvällar. Vi bidrar dels med program och en gemenskap som utan tvekan uppskattas. Att dessutom i tider med restriktioner och minskat socialt umgänge kunna leverera ett överskott till Föreningslivet, som vida överträffar våra förväntningar, är helt fantastiskt, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och fortsätter:

– Vi vill givetvis ta tillfället i akt och tacka alla inblandade. Det gäller givetvis de som kämpat med försäljningen, men kanske framför allt ni som köpt lotter och därmed svarat för en välbehövlig insats och en tydlig markering om er omsorg kring vår viktigaste rörelse. Vi ger landets föreningar växtkraft, ni bidrar till att göra Sverige bättre för alla. 

Här kan du läsa en artikel i Göteborgs-Posten om en handbollsklubb i Göteborg som jobbade hårt och solidariskt med sin lottförsäljning inför Uppesittaren och Nyårsafton.