måndag 23 november 2020

Laget framför allt

- Föreningsresan med Anna & Emil

En av föreningsresorna är inte alltför långt borta för Emil och Anna. I Östersund finns klubben med det vackra namnet Sockertoppens IF.

Goda vännen till Emil och Anna, tidigare elitskidåkaren Robin Bryntesson, är ordförande i en förening som vill uppmuntra alla att vara med och att inte lämna föreningen för att de inte känner sig bekväma med kamratskap och lagkänsla.
Eller som klubben beskriver sig själva; Föreningen med stort hjärta.
Fotbollstjejerna i klubben har därför skrivit på ett speciellt kontrakt där de binder sig till en uppförandekod i samband med matcher och träningar. Samma avtal har även tecknats av föräldrar och ledare. Det handlar i första hand inte om att vinna, utan att vara schyssta mot varandra.

Emil och Anna bor i den jämtländska staden och vet att den verkar för inkludering och trivsel – och att det inte är så överallt.
– Man vill ju verkligen att idrott ska vara för alla och att alla ska tycka det är roligt. Tyvärr är det inte så idag, säger Emil och Anna.
Ett annat gott exempel på vad en förening kan göra är att ta upp kampen mot olika sjukdomar. Hos Sockertoppen handlar det om att sprida kunskap kring diabetes.

Emil:
– Jag tror det är bra att verkligen lyfta fram gemenskap och ansvar. Föreningar kan vara förebilder. Det är en viktig del av verksamheten som Folkspel är med och stöttar.

 

FAKTA: Sockertoppens IF

Förening från Östersund som erbjuder fem olika utövningar. I verksamheten finns skidor, friidrott, fotboll, cykel och triathlon.
Ett av föreningens huvudmål är att sprida kunskap om diabetes, samtidigt som den strävar efter att få barn, ungdomar och vuxna med eller utan sjukdomen att hitta glädje i ett aktivt liv.