Clara Henry: Rösta på dina eldsjälar nu

onsdag 01 februari 2023

Finalisterna till Årets Eldsjäl 2023 är utsedda.
Clara Henry, som leder galan för tredje gången uppmanar dig att rösta på just din favorit.
– Föreningslivet formar oss som människor med hjälp av varma och empatiska eldsjälar, säger programledaren.

För tredje året i rad leder medieprofilen Clara Henry galan för Årets Eldsjäl, instiftat av ideella Folkspel 2008. Galan äger rum på Cirkus i Stockholm 15 maj och sänds direkt via Expressen.se.

Det vi anser vara årets viktigaste gala ligger i den tryggaste av famnar. 
Clara Henry ledde den med bravur på Vasateatern 2021.
Clara Henry strålade i samma roll på Cirkus 2022.
Clara Henry har uppdraget i vår huvudstad även 2023.
Årets Eldsjäl med tillhörande gala betyder så mycket för så många. Jag ska ärligt medge att jag inte kände till att Folkspel var och är en ideell organisation innan jag var med första gången. Nu vet jag hur mycket arbete som görs för föreningslivet. Ekonomiskt och genom att hylla de som verkligen förtjänar det, säger Clara Henry.
Henry har som ung själv hållit på med friidrott hos Mölndals AIK samt spelat tennis i Landvetter TK. Hur ser då hennes egen eldsjäl ut? Hon målar upp en bild som nog många känner igen sig i:
– En empatisk, inkluderande, livsglad person som är närmast synsk. Som liksom förstår vad folk behöver eller känner utan att de alltid behöver säga det högt.

Varför ska man gå in och rösta på finalisterna i Årets Eldsjäl?
– Varför inte?! Årets mysigaste läsning, som lockar fram ens egen inre eldsjäl. Jag blir motiverad till att börja engagera mig ideellt när jag läser om finalisterna. Där kanske man dessutom hittar någon man själv känner eller känner igen. Hon fortsätter:
– Föreningslivet formar oss som människor med hjälp av varma och empatiska eldsjälar. De kunde vi inte ta in som barn, det var inte riktigt greppbart. I vuxen ålder däremot förstår vi betydelsen av deras insatser. Hur vi genom dem lärt oss att bemöta varandra, vad föreningslivet har för innebörd på folkhälsan, såväl fysiskt som psykiskt. Eller som Clara på sitt eget härliga vis definierar en eldsjäl.

Rösta på din favorit till Årets Eldsjäl