Vad kan man tjäna pengar på till en förening eller ett lag?

onsdag 11 januari 2023

Ja, vilka produkter kan man sälja för att tjäna pengar till en förening eller ett lag? Det ämnet tänkte vi svepa över i stora drag i denna artikel. Häng på!

Det finns många olika produkter som man kan sälja för att tjäna pengar till en förening eller ett lag. Och det viktigaste att tänka på är att välja produkter som man tror att föreningens medlemmar kommer vilja sälja, men självklart också att det är något som era potentiella kunder kommer att vilja köpa.

Men det är en djungel att leta sig igenom alla olika produkter som finns tillgängliga för lag och föreningsförsäljning. Ibland kan det ta tid innan man hittar rätt sätt att tjäna pengar på för just er – därför tänkte vi gå igenom några av de vanligaste sätten och ta upp lite för och nackdelar. Allt för att göra det så smidigt som möjligt för er att välja.

Ett fotbollslag tillsammans med sin tränare

Tjäna pengar på att sälja kaffe och/eller te

Många gillar att dricka kaffe eller te och gör det dagligen. Det är alltså en förbrukningsvara och det kan därför vara en bra idé att sälja dessa produkter för att tjäna pengar till föreningen eller laget. Man kan till exempel sälja kaffepaket, fina téer eller sätta ihop trevliga paket med båda alternativen. Bara fantasin sätter gränser.

 • Fördelar: Många dricker kaffe eller te dagligen och skulle ändå köpa det.
 • Nackdelar: Oftast ganska låg förtjänst till laget per såld produkt och det brukar inte heller vara fri frakt förrän man beställt ganska mycket kaffe.

Tjäna pengar till laget eller föreningen genom att sälja toalettpapper

Ja, toalettpapper använder vi alla och det är därför en ganska lätt produkt att sälja.

 • Fördelar: Alla behöver köpa toalettpapper.
 • Nackdelar: Det är ofta inte särskilt hög förtjänst till föreningen eller laget som säljer. Dessutom är pappersbalarna ofta otympliga att hantera och jobbiga att ”ha i lager” och sen leverera till kunden. Dessutom tillkommer allt som oftast dyra fraktkostnader när laget eller föreningen lägger sin beställning!

Tjäna pengar på att sälja underkläder, strumpor eller t-shirtar

Många lag och föreningar väljer att sälja underkläder, strumpor eller t-shirtar (och andra typer av kläder) för att tjäna pengar till förenings- eller lagkassan. Underkläder är också något som alla använder och behöver köpa nytt då och då. Därför kan det vara en god idé att sälja kläder för att tjäna sina pengar.

 • Fördelar: De flesta kan tänka sig att förnya garderoben eller underklädeslådan med jämna mellanrum, och om man ändå ska köpa nytt kan man ju lika gärna stötta en förening eller ett lag på köpet.
 • Nackdelar: Ganska mycket administration. Förutom att ha olika klädesplagg till salu för att möta alla smaker och önskemål hos kunden, så behöver man dessutom ha koll på kundens storlek, eventuella färgpreferenser och så vidare.

Rosa strumpor med bananmönster

Sälj kryddor och tjäna pengar till föreningen

De flesta som tycker om att laga mat håller med om att ett kök behöver utrustas med många olika kryddor för att täcka alla behov som kan uppstå när recept ska följas och matmagi ska skapas. Därför kan krydd-försäljning vara ett sätt för lag och föreningar att tjäna pengar. Kryddor, likt mycket annat på den här listan, är förbrukningsvaror som med jämna mellanrum behöver fyllas på i kryddhyllan.

 • Fördelar: Kryddor är en produkt som passar de flesta. Kryddor är även bra som presentartikel och om man väljer fina kryddburkar kan de även vara en fin inredningsdetalj.
 • Nackdelar: Många väljer att köpa sina kryddor i samband med inhandling av annan mat och har därför inget behov av att köpa kryddor när er förening eller lag gör er säljinsats.

Olika kryddor på skedar

Tjäna pengar till laget eller föreningen - sälj våra lotter

Att vi tar med lotter på denna lista är kanske inte särskilt förvånande, med tanke på att det är det vi jobbar med. Lotter är något som de flesta tycker är underhållande och vem behöver inte lite spänning i vardagen? Att ert lag eller förening dessutom kan tjäna fina pengar till kassan på samma gång tycker vi verkligen är en vinn-vinn.

 • Fördelar: De flesta kan tänka sig att spontan-köpa en lott för chansen att vinna stort. Dessutom har lotter en av de i särklass högsta behållningarna för er som säljer. Det betyder att ni oftast tjänar mer på att sälja lotter än andra produkter.

  Lotter är också väldigt lätta att hantera, de tar inte stor plats och är lätta att distribuera via post om man skulle behöva. Och om du ska sälja för att tjäna pengar till din förening kan du sälja digitala lotter – då behöver du inte tänka på någon administration alls!

  Dessutom är det fri frakt, fria returer och man behöver inte lägga ut några pengar till att börja med eftersom vi skickar ut en faktura i efterhand.
 • Nackdelar: Lotter är oftast inte något man köper på regelbunden basis, utan det är ibland ett ganska spontant köp. Men det kan i och för sig också vändas till en fördel om man använder säljargument som: "Är det inte dags att unna dig"!

Tränare håller upp en taktiktavla

Skulle du vilja veta med om fördelarna med att sälja lotter för att få klirr i föreningskassan? Om du letar efter sätt att tjäna pengar till en förening är du varmt välkommen att kontakta oss för hjälp att komma vidare – medan du som vill sälja för ett enskilt lag kan komma igång direkt genom att registrera dig och beställa dina lotter här.

Vilka produkter föredrar ditt lag eller förening att sälja? Oavsett vad ni väljer så önskar vi er ett stort lycka till med er försäljning!