Även en supporter kan bli föreningens hjälte

torsdag 02 juli 2020

Andreas själv spelade mest fotboll och innebandy under uppväxten, men sedan fastnade han för bandyn. Och då var det inte för att spela själv – utan för att hjälpa sitt kära Bollnäs.

Det är läktarkulturen och supporterbiten som tilltalar mig mest, säger Andreas, som utsågs tidernas andra Månadens Föreningshjälte. Månadens Föreningshjälte har numer bytt namn till Folkspelspeppen men det är fortfarande är ett sätt att hylla och peppa hjältarna man har inom sin förening.

Andreas samlade in en miljon till Bollnäs

Andreas allra bästa gren är att samla in pengar till sin älskade förening. Den tredje insamlingen pågick som bäst när ideella Folkspel kom på besök och bara några dagar senare var målsättningen infriad: Andreas hade samlat in en miljon kronor till Bollnäs. En hel miljon! 

I början av mars upptäckte Andreas till sin förfäran att han var dubbelbokad. Han skulle på barndop i Söderhamn, samtidigt skulle Bollnäs ner till Lidköping för att möta Villa i SM-semifinal.

Att klackledaren ansågs viktig på läktaren tyckte tydligen väldigt många andra Bollnässupportrar. De samlade nämligen in tillräckligt mycket pengar för att Andreas skulle hinna gå på dopet och gå på matchen. Lösningen blev att Andreas fick ta ett privatflyg till Lidköping. Insamlingen till den resan tog så lite som 45 minuter. Helt otroligt.

– Föreningslivet är oerhört viktigt och skapar mening för många, säger Andreas Sonefors.

Något vi på Folkspel verkligen håller med om. Genom våra lotter bidrar vi årligen med hela vårt överskott till föreningslivet.

Tipsa om någon till Folkspelspeppen

Känner du också någon i din förening som brinner lika mycket som Andreas gör? Passa på att tipsa oss - så peppar vi! Den som vinner Folkspelspeppen peppar vi med en härlig check på hela 3000 kronor i presentkort. Inte fy skam!