Roger Nordin - En riktig eldsjäl

torsdag 24 december 2020

Kungsbacka som ligger drygt två mil söder om Göteborg, är hemvist för Hallands största innebandyförening. Det är Varla IBK, som har cirka 700 medlemmar. De har i alla år haft en och samma kassör som hållit i pengarna.

– Det finns klubbar med liknande storlek som vår – som haft tolv heltidsanställda – medan vi har haft en halvtidstjänst. Jag blir lite skrämd när det finns elitföreningar som inte klarar elitlicensen, säger Roger, som bland mycket annat också är en uppskattad speaker på a-lagsmatcherna.

Roger har verkligen varit en person som ställt upp för sin förening, och i den korta intervjun som visas i videon ovan berättar han om hur man som eldsjäl inom en förening måste vara beredd på att lägga ner många timmar - även utanför sitt ordinarie arbete. Det krävs uppoffringar och just därför tycker vi att det är så roligt att få chansen att hylla och peppa föreningshjältarna där ute i vårt avlånga land.

Folkspelspeppen ersätter Månadens Föreningshjälte

Folkspelspeppen tar över efter Månadens Föreningshjälte, men syftet är fortfarande detsamma. Att peppa och hylla de hjältar som driver föreningar framåt. Kanske känner du någon, som precis som Roger, förtjänar att hyllas? Nominera din föreningshjälte till Folkspelspeppen idag!