Peter snöade in på snö - nu finns den i Järfälla

fredag 11 februari 2022

Att leda en skidklubb i utkanten av Stockholm har sina svårigheter.
Men Peter Henningssons idoga arbete gav resultat.
Nu finns det konstsnö i Järfälla.

Peter brinner för längdskidåkning

Folkspels Månadens Föreningshjälte, där vi hyllar några av alla de tusentals ideella ledare som finns i det svenska och unika föreningsliv fortsätter – och genom tips från er läsare fortsätter Folkspel att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra.

Månadens Föreningshjälte under januari månad är Peter Henningsson som brinner för längdskidåkning, trots att han bor i Järfälla utanför Stockholm. De bästa förutsättningarna för just skidåkning finns på andra och mer nordliga ställen i landet.

Men Peter har sett till att alla barn och ungdomar i föreningen nu har tillgång till snö – även när det är barmark i naturen. För det belönas han med utmärkelsen ”Månadens Föreningshjälte”.

Det var för fem år sedan som Peter Henningsson drog igång den insomnade barn- och ungdomsverksamheten i Järfälla skidklubb. Idag basar han över totalt nio andra ledare som i sin tur har cirka 40 aktiva barn- och ungdomar att lotsa rätt.
– Mina egna eldsjälar är egentligen alla barn- och ungdomar som är med i Järfälla skidklubb. Och de andra ledarna såklart. Alla ska få vara med och det ska vara en gemenskap och glädje i allt vi gör, säger Peter själv.

Utöver ledaransvaret har Peter också varit ordförande i föreningen, suttit i svenska skidförbundet och som sagt varit den drivande kraften gentemot kommunen i frågan om konstsnö.

Tipsa till Folkspelspeppen

Månadens föreningshjälte byter namn till Folkspelspeppen. Känner du någon i din förening, lag eller organisation som förtjänar lite extra uppskattning? Tipsa oss så peppar vi! Vinnaren får 3 000 kr.

Dina kontaktuppgifter

Vi använder endast inskickad data till att utse mottagare av Folkspelspeppen. Datan sparas i upp till 12 månader.