Anna gjorde tennisen populär - bildade en egen klubb

torsdag 15 juli 2021

”Tennis-på-gatan-projektet” har blivit en stor succé. Så populärt att Anna Oehme rentav startat en egen tennisklubb.Häng med och möt Månadens Föreningshjälte.

Folkspels Månadens Föreningshjälte, där vi hyllar några av alla de tusentals ideella ledare som finns i det svenska och unika föreningsliv fortsätter – och genom tips från er läsare fortsätter Folkspel att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra. Här kan du tipsa oss om en föreningshjälte.

Månadens föreningshjälte har tagit street-tennis till nya höjder

När Anna Oehme var sju år gammal fick hon en tennisracket av sin mormor och morfar. Det blev startskottet på en livslång kärlekshistoria.

Hon har bland annat tagit sig till SM-final i dubbel och spelat ett antal år på college i USA.

Så en dag fick hon veta att ”Tennis på gatan”-projektet skulle dra igång. Hon kontaktade direkt klubbchefen i Malmöklubben Fair Play och frågade om hon kunde få starta verksamhet under deras flagg.

Street tennis utomhus.Street-tennis

Så blev det. Första gången kom runt 50 barn och intresset för street-tennis har inte svalnat av. Tvärtom. Anna håller till i stadsdelen Sofielund – och sedan i höstas drivs gatutennisen av nybildade föreningen Sofielunds TK.

- Här finns inga lekplatser för barnen. Det är i stort sett bara en skola och lägenheter, och vi gör verkligen skillnad för dem, säger Anna.

Månadens föreningshjälte blir Folkspelspeppen

Folkspelspeppen tar över efter Månadens Föreningshjälte, men har fortfarande samma syfte. Att hylla och peppa de eldsjälar som driver föreningar framåt. Kanske känner du någon, som precis som Anna, förtjänar att hyllas? Nominera din hjälte här.