”Om man brinner för något – så hittar man tid till det”

måndag 16 maj 2022

15 timmar per vecka – i 16 års tid.
Cecilia Ekstrand från Vejby IF är en sann eldsjäl. Därför utses hon till Månadens Föreningshjälte.
– Visst lägger jag ner mycket tid, men det är mitt eget val, säger hon.

Folkspels Månadens Föreningshjälte, där vi hyllar några av alla de tusentals ideella ledare som finns i det svenska och unika föreningslivet – och genom tips från er läsare fortsätter Folkspel att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra.

57-åriga Cecilia har den officiella titeln lagledare för Vejby IF:s damlag. Men hon är så mycket mer än det: lagmamma, fixare, allt-i-allo.

Hon har själv en bakgrund inom föreningslivet (fotboll och volleyboll). Ledarkarriären som drog igång för 16 år sedan har en lite lustig twist. Äldsta dottern Nathalie skulle börja spela fotboll – och hennes pappa Lars-Göran blev tränare. Men han var inte så haj på datorer, varför Cecilia slussades in för att till en början sköta det administrativa kring laget. Rätt snart blev det mer än så.

– Energin är inte svår att hitta, man får så otroligt mycket tillbaka. Varje träning är snarare en påfyllning av energi. Man får vara med tjejerna i deras vardag, i deras med- och motgångar, vilket är väldigt härligt, säger Cecilia Ekstrand.

Hon är en av alla de fantastiska eldsjälar som ger Sverige växtkraft.
– Jag gillar när man gör saker tillsammans, om det så är i arbetslivet eller i föreningslivet, det är lagarbetet som jag tycker så mycket om, säger hon, och fortsätter:
– Det är en ganska kort tid av livet som ens barns är aktiva i föreningslivet. Jag har fått mycket extra tid med mina döttrar. Är det något som man brinner för och tycker är roligt så hittar man tid för det. 

Tipsa oss om en föreningshjälte som borde vara med i Folkspelspeppen.