fredag 01 oktober 2021

Visste inget om sporten alls - nu är han Månadens Föreningshjälte

Peter Kindbom blev en viktig ideell ledare – för att var tränare i sin sons lag.
Sedan slutade sonen.
Men Peter blev kvar och är det än i dag.

Engagemang inom barnens idrott

Folkspels Månadens Föreningshjälte, där vi hyllar några av alla de tusentals ideella ledare som finns i det svenska och unika föreningsliv fortsätter – och genom tips från er läsare fortsätter Folkspel att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra.

För många är ens egna barn inkörsporten till att bli ideell ledare i föreningslivet. Så var det även för Peter Kindbom från Stora Höga utanför Stenungsund – september månads föreningshjälte.
När sonen – som hade testat mer etablerade idrotter som fotboll och handboll – ville börja spela Ultimate frisbee, bestämde sig Peter för att vara med som ledare.
– Och då på den tiden kunde jag inget om Ultimate. Jag visste inte ens vad det var. Men det tog inte lång till innan jag blev riktigt förtjust i sporten, säger han och skrattar.
För sex år sedan slutade sonen – men Peter finns kvar och gör det mesta i Stenungsunds Frisbee Club, där han med sitt glada humör gör allt för att utveckla både sporten och föreningen.

'Ultimate street flight'

Han är konstant ute i skolor och håller i idrottsdagar och skollektioner, han jobbar tillsammans med en lokal skatepark i integrationsprojektet 'Ultimate street flight' och han åker ner till Göteborg en gång i veckan för att ta sitt syskonbarn till Ultimateträning där. Och han gör mer än så.
– Föreningslivet på det här viset ger så oerhört mycket tillbaka i form av energi och liknande, och den är det kul att ha kul och vara med andra som har kul, säger han.

Tipsa oss om en föreningshjälte