Visste inget om sporten alls - nu är han Månadens Föreningshjälte

fredag 01 oktober 2021

Peter Kindbom blev en viktig ideell ledare – för att var tränare i sin sons lag.
Sedan slutade sonen.
Men Peter blev kvar och är det än i dag.

Engagemang inom barnens idrott

Folkspels Månadens Föreningshjälte, där vi hyllar några av alla de tusentals ideella ledare som finns i det svenska och unika föreningsliv fortsätter – och genom tips från er läsare fortsätter Folkspel att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra.

För många är ens egna barn inkörsporten till att bli ideell ledare i föreningslivet. Så var det även för Peter Kindbom från Stora Höga utanför Stenungsund – september månads föreningshjälte.
När sonen – som hade testat mer etablerade idrotter som fotboll och handboll – ville börja spela Ultimate frisbee, bestämde sig Peter för att vara med som ledare.
– Och då på den tiden kunde jag inget om Ultimate. Jag visste inte ens vad det var. Men det tog inte lång till innan jag blev riktigt förtjust i sporten, säger han och skrattar.
För sex år sedan slutade sonen – men Peter finns kvar och gör det mesta i Stenungsunds Frisbee Club, där han med sitt glada humör gör allt för att utveckla både sporten och föreningen.

'Ultimate street flight'

Han är konstant ute i skolor och håller i idrottsdagar och skollektioner, han jobbar tillsammans med en lokal skatepark i integrationsprojektet 'Ultimate street flight' och han åker ner till Göteborg en gång i veckan för att ta sitt syskonbarn till Ultimateträning där. Och han gör mer än så.
– Föreningslivet på det här viset ger så oerhört mycket tillbaka i form av energi och liknande, och den är det kul att ha kul och vara med andra som har kul, säger han.

Månadens Föreningshjälpte har bytt namn till Folkspelspeppen. Men du kan fortfarande nominera din föreningshjälte till Folkspelspeppen.