Unik fotoutställning i Kungsträdgården

tisdag 07 september 2021

Hösten 2020 genomförde Folkspel ett fotoprojekt tillsammans med Riksidrottsförbundet och Bildbyrån. Svenskt föreningsliv över hela landet – från Norrbotten till Skåne – dokumenterades under en dag. Nu ställs fotoutställningen ”En dag i idrottsrörelsen” ut i Kungsträdgården, Stockholm. 

Utställning en dag i idrott

2 oktober 2020 fanns 20 av landets främsta fotografer på totalt 37 platser runt om i hela landet för att dokumentera svensk idrott. Den unika dagen finns sedan länge att beskåda digitalt här

– Det är fantastiskt hur mycket idrott som pågår i vårt land under en enda dag. Och dessutom mångfalden av idrotter och av människor som är med i vår folkrörelse. Ibland måste man kanske stanna upp för att verkligen uppskatta det, sa Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet, i samband med den mäktiga manifestationen för ett år sedan.

Från och med 7 september och fram till 29 september kommer utställningen – som en hyllning till idrottens mångfald och betydelse – dessutom att pågå mitt i hjärtat av vår huvudstad. 

Utställning en dag i idrott

– Vi på ideella Folkspel arbetar för att idrotten ska kunna fortsätta vara den positiva kraft i samhället som den alltid varit. Fotokampanjen En dag i idrottsrörelsen och nu fotoutställningen i Kungsträdgården visar hur unikt det svenska föreningslivet och även en förlängning av vårt samarbete med Riksidrottsförbundet, säger Carina Olofsson, projektansvarig på Folkspel.

– Varje dag går 150 000 människor till idrottsföreningen för att umgås träna och tävla. För många betyder det oerhört mycket och att uppmärksamma det på detta sätt ger verkligen en bild av den mångfald och den glädje som idrottsrörelsen bidrar med varje dag, året runt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

Läs fler artiklar om föreningslivet här.