Ett hästjobb som gett resultat

tisdag 31 augusti 2021

Kongahälla Ridsällskap säljer julkalendrar.

Häst efter häst gick i pension. Till sist behövde Kongahälla Ridsällskap göra något välbehövligt.
– Vi bestämde oss för att sälja BingoLottos Julkalender – och öronmärkte vår förtjänst för nya hästar. Hittills har det blivit fyra, berättar Therese Ehn, administratör i klubben.

Kongahälla Ridsällskap från Ytterby utanför Kungälv är en förening som de flesta andra; mycket av arbetet bygger på ideella krafter och man försöker få alla att vara delaktiga. Och precis som hos många andra föreningar tvingas ridsällskapet emellanåt ägna för mycket tid åt ekonomin: Hur ska allt gå ihop utan att ridavgifterna blir för höga, så att alla som vill kan vara med?

Ökat intresse kräver fler fyrfota vänner

Dessutom ska föreningen bygga en ny anläggning med start hösten 2021.
– De ska byggas bostäder där vi varit tidigare. Vi ska därför flytta till en annan del av Kungälv. Med projektet har vi en ambition att växa, bli större. Med tanke på den succé som våra svenska ryttare gjorde i de olympiska spelen under sommaren lär det förhoppningsvis också locka nya utövare. Då behöver vi fler hästar, säger ridskolechef Annika Teibl.
Och en fortsättning på det grepp som togs hösten 2017.
Alla skulle försöka sälja minst fyra av BingoLottos Julkalender. De flesta lyckades och det fanns till och med en elev som kom upp i 180 stycken sålda lotter!
– Vi hade moroten att de pengar vi tjänade i provision skulle gå till en ny häst. Och så blev det. Det är en relativt enkel produkt att sälja, den är rolig och det var lätt att motivera alla när vi hade ett sådant konkret och gemensamt mål. Som extra sporre hade vi en intern tävling också, där det handlade om att sälja flest lotter, berättar Therese Ehn i föreningen.

Kalenderhästarna är nu fyra till antalet

Ett år senare var det dags igen. Samma premisser, samma slutmål. Och samma resultat.
Så fortsatte det även 2019 och 2020.
– Första året köpte vi valacken Christmas Ed, sedan stoet Christmas Sunny.
De båda följdes av Tinker Bell och Rosa.
– Hästarna går verkligen under benämningen ”Julkalenderhästarna” hos oss. Samtidigt har de här projekten, om man kan kalla det så, skapat en härlig tillsammans-känsla i föreningen.

Om BingoLottos Julkalender

Julkalendern är som en stor skraplott, med högvinsten en miljon kronor direkt på skrapet och chans på Färgfemman varje dag. BingoLottos Julkalender kostar 100 kronor – och halva summan går direkt till den säljande föreningen eller in i potten som fördelas ut bland Sveriges föreningar. Bli inspirerad av andra föreningar som lyckats med försäljning av Folkspels lotter.

Läs med om att starta en föreningsförsäljning av lotter här.