Miljonregn över föreningslivet!

onsdag 23 december 2020

Lotta Engberg och Stefan Odelberg i julig miljö

Största vinstpotten någonsin. Föreningslivets egen tomtesäck, innehållande drygt 100 miljoner välbehövliga kronor i överskott. Uppemot fyra miljoner sålda lotter.
Med Uppesittaren startade – i traditionell ordning – julen. 

BingoLotto och årets Uppesittarkväll – med bland annat 4,5 timmars direktsändning, en vinstpott på 168 miljoner, miljontals TV-tittare, julmys, klapprim, de finaste julsångerna med en stor del av landets artistelit och godaste maten med ”Decenniets mästerkock”, Catarina König – är genomförd.
Från 19.30 till midnatt fanns en stor del av svenska folket med oss hemma i TV-sofforna.
– En sagolik afton som jag är oerhört stolt och privilegierad över att få medverka i, säger Stefan Odelberg, som debuterade som hela landets julvärd tillsammans med Lotta Engberg.
Trots pandemitider – med uppmaning om att hålla distans – såldes det inför aftonen lotter, vars antal överträffade alla förväntningar.
Föreningslivet kunde räkna in drygt 100 miljoner att fördela.

Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel:
– Vi ska komma ihåg att försäljningen skett under omständigheter i sammanhanget vi aldrig tidigare upplevt. De restriktioner som hälsoläget medfört har naturligtvis gjort arbetet med att få ut lotterna oerhört mycket svårare detta år. Det är i skenet av det vi ska förstå vilken enorm insats alla inblandade gjort för att få till ett resultat som det här. Likaså hylla alla lottkonsumenter, som uppenbarligen uppskattar såväl vårt traditionsenliga program dan-före-dan som det faktum att föreningslivet behöver vårt stöd mer än någonsin.
Nu innebar denna kväll många fler vinnare än landets klubbar och organisationer.
Som Roger från Vårgårda, som på ”Stegen” tog sig igenom en för kvällen nitfri resa och kunde räkna hem 70 000 i varuvinster – och avsluta med en Volkswagen T-Cross.
Som Frida från Ludvika som tog hem en miljon på Färgfemman.
Som Sundsvalls-Markus, 2 miljoner lyckligare via Julhjulet.
En magisk Uppesittarkväll är genomförd.
Nu firar vi jul och laddar för Nyårsafton.

Tack för alla som valt att följa med oss denna afton och som stöttat svenskt föreningsliv.

Läs mer om våra lotter.