Nike Sellmar hyllar föreningslivet på Årets Eldsjäls galakväll

Hon är den senaste vinnaren av Idol och en stor vän av föreningslivet.

Nike Sellmer uppträder på Årets Eldsjäls Galakväll 2023.

En vinnare av Idol med bakgrund i föreningslivet

15 maj, på Cirkus i Stockholm, är det dags Årets Eldsjäls Galakväll, en afton då alla eldsjälar, vardagshjältar, ideella krafter, ska hyllas och beundras. En av artisterna är Nike Sellmar, vinnare av idol 2022 och uppväxt med föreningslivet.

– Det har har funnits med mig i hela livet. Min pappa och övriga i familjen var starkt engagerad i Unga Örnar. Vi bedrev bland annat verksamhet i Kosovo under några år i mitten på 2010-talet. Vi bistod bland annat med utbildning i demokrati och en rad andra grundläggande frågor. Det är med stolthet jag får vara med och hylla alla eldsjälar, säger Nike Sellmar. 

Nike Sellmar – en artist med föreningslivet i hjärtat

Jag är i dag oerhört tacksam över vad min bakgrund i föreningslivet inneburit och det jag fått med mig därifrån. Med en genuin bakgrund i vår största och viktigaste folkrörelse är Nike dessutom högst medveten om vad alla de ideella insatser som görs betyder.

– Utan alla dem skulle vi inte ha något föreningsliv överhuvudtaget och det är oroväckande att höra att det förefaller vara ett arbete som allt färre är beredda att lägga ner.

Fakta om Nike Sellmar  

Nike Sellmar Född i Stockholm 1995. Blev 25 november 2022 den 18:e vinnaren i Idol, då finalen avgjordes på Tele2 Arena. Vinnarlåten Nike framförde var ”Anything you say. Pluggat på musikhögskolan i Piteå. Numera tillbaka i Stockholm, där hon växte upp.

Fakta om Unga örnar

Unga Örnar Grundades hösten 1931 och är en av 74 medlemmar i Folkspel. Genom åren har Unga Örnar, som är arbetarrörelsens barn– och ungdomsorganisation, varit politiskt engagerad för att förbättra tillvaron för barn, detta såväl nationellt som internationellt. Organisationen kämpar för barns rättigheter och vill bidra till att skapa ett samhälle där barn– och unga har en meningsfull, lekfull och trygg fritid. I deras ”Barnmanifest 2022–2025” står bland annat att läsa: ”Unga Örnar vill att alla barn och unga ska fortsätta få växa upp i fredens och solidaritetens tecken – inte i militarismens.”