Nu drar vi igång Årets Eldsjäl 2023/2024

Nominera din eldsjäl till Årets Eldsjäl 2023/2024

Vem är din eldsjäl? Och varför? Nu är det åter dags att hylla de ideella krafter som är vårt föreningsliv. Från den 11 september kan du nominera din favorit till Årets Eldsjäl.

Om Årets Eldsjäl och galan

Sedan 2007 har ideella Folkspel arrangerat Årets Eldsjäl, en tävling med en galakväll som ”Grand finale” och som syftar till att hylla alla vardagshjältar som gör vårt föreningsliv unikt och möjligt. Den 11 september öppnar vi anmälningarna som ska resultera i en storslagen gala-afton i april, då årets eldsjälar ska utses. Programledaren för galan, Clara Henry, kommer att leda evenemanget för fjärde året i rad.

– Varför? För att det är så mäktigt att få möta dessa lokala, relativt osynliga hjältar som gör så otroligt mycket för unga inom föreningslivet. Föreningslivet formar oss som människor med hjälp av varma och empatiska eldsjälar, säger programledaren.

Så nominerar du

Fram till den 31 oktober tar vi emot förslag på alla enastående personer inom vår största och viktigaste folkrörelse. Du bestämmer vem som ska nomineras, den person som är din förebild och oumbärlig för ditt fritidsintresse. Som alltid finns där för att lyssna, som är en varmhjärtad inspiratör, som ser alla och som utan egen vinning skapar förutsättningar för andra. Här kan du nominera din eldsjäl.

Kategorier och utmärkelser

Vår kompetenta och profilstarka jury kommer att välja ut tre finalister inom varje kategori, som sedan tidigare är "Inkludering," "Ledare" och "Hälsa." Dessutom kommer Årets Eldsjäl och Folkspel, i samarbete med Riksidrottsförbundet, att utse Årets Idrottsförening, där kriterierna varierar från år till år. I år letar vi efter föreningar som gör skillnad genom att erbjuda regelbundna idrottsaktiviteter för vår fantastiska målgrupp, 65+. 

Återupplev förra årets gala här: till galan 2023

Läs mer om Årets Eldsjäl här: till Årets Eldsjäl