Pawel tvekar inte: ”Jag vill ge tillbaka”

fredag 25 september 2020

Pawel Josefsson tar emot blombukett. Månandens föreningshjälte.

Månadens Föreningshjälte är så mycket mer än bara cykeltränare i Fredrikshofs IF CK. Pawel Josefsson är klubbens allt-i-allo och lägger ner väldans mycket tid och själ för att få alla i föreningen att trivas och utvecklas.

–  Jag blev själv väl omhändertagen i föreningslivet när jag var barn och det vill jag ge tillbaka nu. Föreningslivet förbereder ungdomar för vuxenlivet, säger han.

Pawel är huvudledare för mountainbike-sektionen, och ansvarar där för såväl vuxen- som barnträning. Han har egentligen själv skapat hela den organisation som finns i dag i Kungsängen-klubben vad gäller mountainbike.

Från början kom bara några få, men nu är det totalt 19 ledare och över 50 aktiva – och Pawel är den som leder allt och utbildar tränarna.

Sedan gör han ett stort jobb bakom kulisserna som inte kanske alla vet. Det handlar om avtal för att få köra i olika skogsområden, att arrangera klubbmästerskap i naturreservat och att få nya barn att testa på tjusningen med mountainbike. 

Månadens Föreningshjälte blir Folkspelspeppen

På Folkspel älskar vi att hylla föreningslivets alla hjältar. Det är också en anledning till varför vi engagerat oss i initiativ som Månadens Föreningshjälte. Numer har Månadens Föreningshjälte bytt namn - nämligen till Folkspelspeppen. Men det viktiga syftet, att peppa alla de som kämpar dagligen för att få svenskt föreningsliv att utvecklas, finns fortfarande kvar.

Har du någon i din förening som alltid gör det där lilla extra, precis som Pawel? Nominera personen till Folkspelspeppen idag!