Supersuccé för våra ambassadörer

torsdag 12 maj 2022

Personbästa och svenska mästare. Folkspels ambassadörer levererar minst sagt.

Som uppladdning inför Europamästerskapen i friidrott – avgörs i tyska München 15–21 augusti – laddade den svenska eliten upp med SM i Norrköping. Där visade Folkspels ambassadörer, Vanessa Kamga och Simon Pettersson storform i diskusringen.
Inte nog med att både blev svenska mästare. De lyckades också hiva iväg sitt tävlingsredskap förbi respektive drömgräns.

Folkspels ambassadör Vanessa Kamga

Vanessa nådde i sitt sista kast 60,33 och tog över ledningen i tävlingen. 
– Det var galet! Jag kände att ”i dag kastar jag långt!” Det visste jag, och ville bara smiska på den! Det gjorde jag i sista, då hade jag ett väldigt adrenalinpåslag. Så himla kul, sa hon till SvT efteråt.

Folkspels ambassadör Simon Pettersson

Simon lyckades för första gången kasta över 70 meter (70,42) och besegrade regerande olympiska mästaren Daniel Ståhl (70,29) i en magisk uppgörelse.
Simon till SvT:
– Det är en dröm, alltså. Till en början kanske man inte tänkte att man skulle få möjlighet att kasta 70, men ju mer åren har gått desto mer har tanken känts realistisk. Det är inte så jäkla många som gjort 70 meter, så att kunna vara en av dem är en stor ära.

Folkspels ambassadör Simon Sundström

Guld blev det också för IFK Lidingös Simon Sundström, även denne ambassadör för Folkspel. Simon är uttagen att springa 3000 meter hinder i München, men valde under SM att löpa 10 000 meter .
Nu ser vi fram emot att följa våra ambassadörer i EM.

Tillbaka till föreningsliv.