måndag 21 november 2022

Här packas de sista lotterna inför årets uppesittarkväll

Vi är bara en bit in i november, men på Folkspels lager har uppesittarlotterna packats ända sen augusti, och man har nu verkligen fått upp tempot.

Någon genomgång när arbetspasset drar igång vid sjusnåret på morgonen, det behövs minsann inte. Lagerpersonalen intar vant sin plats vid stationen och vet precis vad det är som ska göras.

Såhär ser det ut när vi packar uppesittarlotter till landets föreningar, lag och butiker

När man kliver in möts man av känslan från tomteverkstad; för här är julmusiken på, stämningen god och det står hundratals kartonger fyllda med lotter som är redo att skickas ut. Det enda som saknas är tomten och hans magiska renar. Här görs nämligen allt manuellt.

Uppesittarlotterna är nästan helt slut

I den lilla kontorsdelen som finns att hitta på Folkspels lager hittar vi Ola, som inte är helt som tomten i egen person - men nästan. Ola är lagerchef här på Folkspel och han gör sin första höst och jul på lagret. 

Ola, en medarbetare på Folkspel, sitter och ser glad ut vid sitt skrivbord

- Jag visste ju inte riktigt vad jag skulle vänta mig - men att det skulle vara mycket jobb, det förstod jag, säger Ola och menar att trots att beställningarna är många och tempot högt så har arbetet hittills rullat på riktigt bra.

Ända sedan han började i augusti har lottbeställningar inför uppesittarkvällen från föreningar kommit in. Och nu är det bara 190 000 lotter kvar, sen är det slut.

Vill ditt lag eller förening sälja uppesittarlotter?

Är du aktiv i en förening eller ett lag och vill sälja lotter till BingoLottos uppesittarkväll? Då är vårt tips att du passar på att beställa uppesittarlotter innan de hinner ta slut. Kontakta en säljare hos Folkspel eller beställ lotter till laget via vår lagsajt. Just nu är åtgången stor och det finns en stor risk att de kommer ta slut.

En hand som håller fram en uppesittarlott till BingoLottos uppesittarkväll

Ett stort plus i kanten att få stötta föreningslivet!

Lisa Eriksson har jobbat på Folkspels lager sedan 2019, hon berättar att perioden som precis varit är den mest intensiva, men också den absolut roligaste.

Lisa, en medarbetare på Folkspel, håller glatt upp årets uppesittarlotter

- Det är härifrån lagret som vi packar alla lotterna som går ut till butikerna och föreningar som säljer runt om i Sverige. Det är såklart väldigt mycket att göra, säger Lisa. 

Däremot är stämningen på topp, Lisa säger att gemenskapen de har på lagret gör att jobbet blir roligt. Och att dessutom få bidra till föreningslivet tycker hon är ett stort plus i kanten!

Läs mer om hur det är att jobba på Folkspel

På Folkspel vet vi att våra medarbetare är det viktigaste vi har för att lyckas med vår målsättning - överskott till föreningslivet.

Därför värdesätter vi att man hos oss känner att man får arbeta i en stimulerande, välkomnande och öppen miljö. Att man som medarbetare och kollega trivs på jobbet tror vi lönar sig för alla parter i slutändan. Vill du veta mer om hur våra medarbetare dagligen utför olika typer av arbetssysslor som alla drivs av det gemensamma målet att främja föreningslivet? Kanske finns det ett till och med ett ledigt uppdrag som passar dig?