Simhopp för vuxna - ett sätt att utmana sig själv

måndag 06 december 2021

All idrott handlar om att våga. Simning och simhopp kanske mer än de flesta.  Nu fördjupar Folkspel och Svenska Simförbundet sitt samarbete.

Att kunna simma tar många som en självklarhet. Men det är inte alla som har fått lära sig det i unga år, och i takt med att åren går kan motståndet till att lära sig växa.

I våras startade Folkspel tillsammans med Svenska Simförbundet är fördjupat samarbete och målet var att hitta ett projekt som binder samman samhällsnyttan med utmaningar och simkunnighet bland både barn och vuxna. Resultatet blev en artikelserie i tre delar.
”Våga utmana dig själv” handlar just om att våga. Att våga lära sig simhopp som vuxen, att våga lära sig simma – både som vuxen och som barn. För simkunnighet räddar liv, varje år.

–  Simförbundet är medlem hos Folkspel sedan många år tillbaka, men nu har vi även utökat vårt samarbete. Att dessutom kunna få Anna Lindberg som ambassadör för hela projektet betyder såklart mycket. Hon är en av landets mest framgångsrika simhoppare genom tiderna, säger Carina Olofsson, projektansvarig för samarbetet med Svenska Simförbundet.

Det är med stolthet som Folkspel knutit upp Anna Lindberg, som under sin karriär bland annat deltagit i fem olympiska spel och sex EM-guld.

– Och jag har bra koll på Folkspel, vet vilken betydelse ni har för bland annat många av landets simklubbar, säger Anna Lindberg.

Senaste året delade Folkspel totalt ut 352 miljoner kronor i överskott till svenska föreningar och organisationer. Simförbundet var en av

många som fick ta del av kakan och kunde räkna in drygt två miljoner kronor.

– Jag tycker att vi med vår gemensamma kampanj verkligen sätter människan i fokus och vi vill uppmuntra till att alla vuxna ska våga utmana sig själv och sina eventuella rädslor. Sedan är det också viktigt att belysa simkunnigheten hos barn och ungdomar, säger Carina Olofsson.

Läs mer om hur du kan vara med och bidra och stötta föreningslivet genom Folkspels lotter.