Folkspel

Så här går det till

Det är inte bara föreningen som kan sälja Folkspels lotteriprodukter. Är ni ett lag som vill tjäna egna pengar för att ni ska kunna åka på det där träningslägret eller cupen går det minst lika bra! Med motivation och rätt verktyg är det lätt att komma vidare och ni bestämmer själva vart pengarna ska gå!

Börja med att utse en ansvarig som blir kontaktperson mot Folkspel. Det kan vara en förälder till någon i laget eller er tränare, dock måste personen ha fyllt 18 år. Laget behöver inte tillhöra en förening som redan säljer våra lotter, men föreningen som laget tillhör måste vara medlem i någon av de 72 riksorganisationer som äger Folkspel. Här kan du läsa mer om Folkspels ägare.

Läs gärna informationen om våra olika produkter och vad ni som lag kan tjäna på respektive produkt. Bestäm er för vilka lotter ni vill jobba med, gör en intresseanmälan här på vår webbplats eller ring vår kundtjänst så hjälper vi er att komma igång så snart som möjligt.

Vi samlar in era uppgifter, gör en kreditupplysning på den person som ni utser som ansvarig för er lagförsäljning, och vi ingår ett avtal tillsammans med er. Där efter skickar vi ut era lotter och ni kan börja sälja.

Returer av lotter

Om ni skulle få lotter över kan ni givetvis returnera dessa. Beroende på vilken typ av lott det är ska de returrapporteras på olika sätt och olika ofta. BingoLottos Julkalender och Sverigelotten, som kanske är mest aktuell att sälja för ett lag, ska skickas tillbaka efter säljperioden. Det innebär att julkalendern skickas tillbaka senast i januari och Sverigelotten behöver ni egentligen inte returrapportera så länge inte giltighetstiden på lotten gått ut eller om ni inte vill sälja fler lotter. Bingolotter ska returrapporteras en gång i veckan på grund av den kortare livslängden.

Betalning

Samtidigt som ni tar emot er leverans med lotter får ni också en faktura. Betalningstiden för Sverigelotter är 60 dagar och då är er behållning redan avdragen på fakturan. Returnerar ni sedan lotter får ni en kreditfaktura där vi också tar tillbaka behållningen på de lotter ni inte har sålt.

Vid en försäljning av Bingolotter och Julkalender är betalningsperioden på 60 dagar. På Julkalendern är behållningen redan avdragen och vad det gäller bingolotter kommer behållningen att betalas ut ca två veckor efteråt när vi vet hur många lotter ni sålt.