Post jag gärna tar emot

fredag 27 november 2020

Ska väl inte påstå att tömma brevlådan hör till den mest upplyftande av vardagssysslor. Undantaget är naturligtvis väl anpassad information om en speciell lott som miljoner svenskar har som tradition.

Häromdagen kom ett brev som gjorde mig på riktigt gott humör. Till skillnad från de räkningar som oftast dimper ner…
Avsändare var min lokala förening, Trollhättans FK. För utdelandet stod klubbens ungdomar.
På ett A4-blad stod följande att läsa: ”Du sitter väl inte lottlös under Bingolottos uppesittarkväll? Detta kan Trollhättans FK i så fall hjälpa dig med.”
Sedan följde information om hur på bästa vis leverera lotter och samtidigt följa myndigheternas råd om distansering, att undvika fysiska kontakter och ta det samhällsansvar vi alla måste bidra med. Efter beställning och swishbetalning blir det sedan – och i god tid inför 23 december – leverans till den där lådan som oftast innehåller sånt vi kan vara utan.
Beställde omgående fyra. Dubbellotter.
Snyggt jobbat, TFK.
Jag vet att många andra föreningar jobbar på samma kreativa vis för göra det bästa av en knepig situation.
Bra där, även ni andra.

Vill uppmana alla er som läser den här bloggen att klicka dig vidare på vår nya och oerhört uppfräschade sajt, folkspel.se.
Här finns ett enormt utbud av läsvärda artiklar.
Jag utlovar ett mycket härligt material som verkligen visar upp det goda med vår unika rörelse.

I veckan nåddes vi av ett mycket tragiskt besked. Diego Armando Maradona gick bort i en ålder av endast 60 år.
Han var i ärlighetens namn inte Guds bästa barn. Låt vara att han hänvisade till Herren ovan då han med handen gav sitt Argentina ledningen i VM-kvartsfinalen mot England 1986. Sägas ska dock att den soloprestation som startade från egen planhalva och avslutades bakom Peter Shilton till 2–0 – och avancemang mot VM-guldet de bärgade  – saknar motstycke i den internationella fotbollshistorien.
Ett hårt liv och leverne bidrog sannolikt till att Maradona fick lämna oss alldeles för tidigt. 

Däremot går det aldrig att ifrågasätta denne som fotbollsspelare. Med sin låga tyngdpunkt, bländande teknik och magiska vänsterfot är vi många som håller honom som världens nummer 1 genom alla tider.
Må den främsta artist, i den största av idrotter, vila i frid. 

Trevlig första advent.