Coronasäkra sportlovstips

fredag 12 februari 2021

Sportlovsveckorna är här och i de coronatider som råder med många restriktioner och hög smittspridning, blir det kanske inte riktigt som vanligt för en del familjer. Men bara för att skidåkning i fjällen eller stora familjesammankomster uteblir behöver du inte sitta inne. Vi har samlat fyra tips på härliga sportlovsaktiviteter för hela familjen!

 

En vacker vinterdag på Sportlovet.

ÄTA UTOMHUS

Är det dags att packa upp årets julklapp, stormköket? Med eller utan stormkök – På med långkalsongerna och fyll termosen med varm choklad. Leta upp en mysig plats, kanske vid havet eller i skogen, och duka upp för lunch. Psst! Glöm inte att ta med goda semlor eller bullar också…

VINTERBADA

Vinterbadstrenden har nog inte undgått någon. Våga testa du också! Sätt på dig mössan och packa morgonrocken och tofflorna – det blir en häftig upplevelse för både stora och små.

STÄDA EN STRAND

Miljontals ton skräp hamnar i havet varje år. Den största boven? Plast. Utmana familjen i en skräpplockartävling! Vem kan fylla en påse skräp först? Och vem vet, kanske gömmer sig någon skatt bland tomflaskor och gamla munskydd…!

UPPTÄCK DIN HEMSTAD

Hur mycket vet du och din familj om er hemstad egentligen? Många städer i Sverige erbjuder digitala stadsvandringar och quiz som lär oss om vår historia. Så släpp skärmen i hemmet och ta del av historiska byggnader och kulturarv i city!