Senaste Nytt

Dags att nominera!

Vem är en eldsjäl i din förening? Nu är det dags att nominera eldsjälar från föreningslivet – som kan prisas på Eldsjälsgalan i mars 2019.

Sedan 2007 kan svenska folket varje år nominera eldsjälar från det svenska föreningslivet till Folkspel. Vinnarna belönas sedan vid en ståtlig gala. De får fina priser, men kanske är det uppmärksamheten som är allra viktigast. Sveriges föreningsliv är unikt. Ungefär varannan svensk är engagerad i någon förening – allt från stora och kända idrottsklubbar till små byföreningar. Att vara med i en förening är för de flesta en källa till trygghet, gemenskap och glädje. Men detta rika föreningsliv skulle stanna utan de många ideella eldsjälarna. Syftet med Årets Eldsjäl och Eldsjälsgalan är att lyfta fram dem.

Här kan du nominera Årets Eldsjäl 2019! Att nominera är gratis och din eldsjäl kan vinna fina priser.

De 5 eldsjälskategorierna

Hälsa
. Vet du någon som får andra att må bra? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Hälsa” ska den du nominerar hjälpa människor runt omkring sig att må bra, fysiskt och/eller psykiskt. (Nominering stängd)

Integration. 
Vet du någon som ser till att alla kan och får vara med, oavsett vem de är och var de kommer ifrån? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Integration” ska den du nominerar aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett förutsättningar, bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen. (Nominering stängd)

Årets idrottsförening. Vet du någon förening som bedriver tränings- och tävlingsverksamhet för äldre , 65+? Då kan den föreningen nomineras till Årets Idrottsförening. Att vara en del av idrotten ska inte vara en åldersfråga. Att må bra, ha roligt och utvecklas är drivkrafter vi bär med oss hela livet. Det uppstår positiva hälsoeffekter av att känna gemenskap och delaktighet tillsammans med andra människor. (Nominering stänger 15 oktober)

Ledare
. Vet du någon som är en riktigt bra ledare? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Ledare” ska den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen. (Nominering stänger 15 november)

Specialpris. De fyra finalisterna utses av en jury – som utgår från de tidigare nomineringar som har kommit in.