Eldsjälsgalan

Eldsjälsgalan den 14 mars!

I mars görs det upp vem som blir Årets Eldsjäl 2020 på Berns Salonger i Stockholm. Var med och nominera din eldsjäl redan nu!

Sedan 2007 kan svenska folket varje år nominera eldsjälar från det svenska föreningslivet till Folkspel. Vinnarna belönas sedan vid en ståtlig gala - Eldsjälsgalan. Vinnarna får fina priser, men kanske är det uppmärksamheten som är allra viktigast.

Svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla. 

Sveriges föreningsliv är unikt. Ungefär varannan svensk är engagerad i någon förening – allt från stora och kända idrottsklubbar till små byföreningar. Att vara med i en förening är för de flesta en källa till trygghet, gemenskap och glädje. Men detta rika föreningsliv skulle stanna utan de många ideella eldsjälarna. Syftet med Årets Eldsjäl och Eldsjälsgalan är att lyfta fram dem. 

Här kan du nominera just din Eldsjäl! 

De 5 eldsjälskategorierna

Hälsa
. Vet du någon som får andra att må bra? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Hälsa” ska den du nominerar hjälpa människor runt omkring sig att må bra, fysiskt och/eller psykiskt.

Inkludering.En eldsjäl inom den här kategorin är någon eller några dag efter dag mycket medvetet strävar efter att motverka utanförskap och som står upp för inkludering och alla människors lika värde och rätt till en meningsfull och aktiv fritid – och det oavsett etnicitet, kön, sexuell läggning, trosuppfattning eller funktionsvariation.

Årets idrottsförening.  Att vara en del av idrotten får många att må bra. Att må bra, ha roligt och utvecklas är drivkrafter vi bär med oss hela livet. Det uppstår positiva hälsoeffekter av att känna gemenskap och delaktighet tillsammans med andra människor. 

Ledare
. Vet du någon som är en riktigt bra ledare? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Ledare” ska den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen.

Specialpris. De fyra finalisterna utses av en jury – som utgår från de tidigare nomineringar som har kommit in.

Här kan du nominera just din Eldsjäl!