Folkspel

Vinnare Eldsjälsgalan 2015

Eldsjälsgalan 2015 bjöd på många härliga minnen. Glada och värdiga vinnare, fantastiska artistuppträdanden och mycket mer!

Under kvällen utsågs vinnare i kategorierna Årets Eldsjäl, Årets unga ledare, Årets kompis och Årets Föreningar. Vinnaren för Årets Eldsjäl utsågs av TV-tittarna som kunde ringa in och rösta. Vinnarna i de övriga kategorierna har en jury tagit fram inför galan.

Vinnare Årets Eldsjäl:

Mikael Andersson Kungälv Kyokushin Karate

Med ett stort engagemang får du ungdomar att växa både i samband med träning och utanför denna. Du är verkligen en stöttepelare i samhället som skapar möjligheter för så många. Grattis till utmärkelsen Årets Eldsjäl där TV-tittarna röstat fram dig som vinnare! 

  

Vinnare Årets Unga Ledare:

Patrik Nilsson IFK Arvidsjaur Fotboll

Du är beviset på att allt är möjligt, du har lyckats skapa något på orten som betyder något speciellt och som dessutom visar på stor medmänsklighet och skickar en signal som är så betydande.

Vinnare Årets kompis:

Häljarps Sportklubb

Att vara en bra kompis och att ha bra kompisar ger möjlighet till stöd och skapar energi och kraft. Årets kompispris går till ett lag som visar hur man gör skillnad och är en symbol för det viktiga kompisskapet.

Vinnare Årets föreningar:

Det är föreningsägda Folkspel som varje år arrangerar Eldsjälsgalan. Med Ingvar Oldsberg som värd var det under torsdagskvällen dags igen – för åttonde året i rad. Galans syfte är att rikta strålkastarljuset på de föreningar och eldsjälar som i det tysta lägger grunden för det svenska föreningslivet.

- De som blir utsedda till Årets Förening arbetar alla aktivt med en bra värdegrund där den lokala förankringen och gemenskap är viktiga ingredienser, menar Henrik Lindroth, marknadschef på Folkspel.

Notvikens IK, Luleå
Frövi IK, Närke
HK Aranäs, Kungsbacka
Herrestads AIF, Uddevalla
Vårby Gårds Scoutkår, Stockholm
Friluftsfrämjandet Söderåsen, Bjuv
IFK Östersund
Kalmar Simsällskap
Fanna Bollklubb, Enköping
Föreningen HjärtLung, Ljungby