Mjukt paket på min lista

2015-11-25 av: Hans Sahlin

Tiden står som bekant aldrig still. Redan i helgen är det första advent och vi går in i en period som till stor del handlar om att hinna med allt det där som bara ska göras. För oss på Folkspel är den månad som väntar den intensivaste på hela året och i särklass den period då vi – med olika produkter – ger de 72 organisationer vi företräder störst och bäst möjlighet att tjäna pengar. 
Som många andra sliter vi för att 24 december kunna pusta ut och hämta andan. 
Eller förresten, vara klara dan-före-dopparedan. 
Kvällen 23 december tillbringar traditionsenligt vi och stor del av svenska folket i vanlig ordning med en speciell och mysig uppesittarkväll tillsammans med Ingvar Oldsberg som varm värd.

Sitter för övrigt och filar på mina önskningar inför de högtider som kommer allt närmare.
Om det som tydligen utsetts till årets julkapp står överst på min lista? 
Inte riktigt. Robotdammsugare får tomten ge till andra…
Ett mjukt paket är de enda jag vill ha. 
Det ska innehålla en försäkran om att den analkande utredningen om en reglerad spelmarknad låter lotterier vara förbehållna ideella organisationer. Gärna också en övertygelse om att de kloka personer som ska se över saken tar stor hänsyn till samt värnar om den hävdvunna verksamhet som bygger på rättigheten till självfinansiering, det vill säga ekonomiska medel utöver de bidrag som delas ut. 

För inte vill vi att vårt unika föreningsliv ska stå tillbaka för utländska och kapitalstarka aktieägare i börsnoterade och vinstdrivande företag på Malta.
För inte tror vi att exempelvis skraplotter bidrar ens i mindre utsträckning till det otäckt och skrämmande ökande missbruk som nätcasino och betting i mobilen ger upphov till?

Trevlig första advent.