Dags för vår egen julklapp

2015-12-16 av: Hans Sahlin

Det har blivit en tradition som många ser som en lika naturlig del av julen som glöggen, granen och gröten. Jag pratar givetvis om Bingolottos Uppesittarkväll med Ingvar Oldsberg, gäster, och allmänt dan-före-dopparedan-mys.

Om vi på Folkspel tagit höjd för en afton som många inte kan vara utan? Har Tomten skägg?

Vår ambition är att sälja 3 miljoner lotter till den 23 december.

Sedan är det bara att packa tomtesäcken och dela ut efterlängtade klappar till landets föreningsliv. Vår ambition är att kvällen enskilt ska inbringa ca 50 miljoner till de tusentals föreningar vi representerar – med närmare 5 miljoner medlemmar.

En julklapp vi är stolta över att kunna bidra med.

Jag tror också svenska folket i stort är glada över att allt överskott i någon form tillfaller en idrottsförening, scoutkår, pensionärsorganisation, dottern, barnbarnet eller varför inte farfar.

Så passa på att stötta vårt svenska föreningsliv – det tar det största samhällsansvaret i dessa mörka tider. Här sker integrationen, här respekteras allas rätt och lika värde.

Här skapas de mesta aktiviteterna för en hälsosam och vettig fritid – fylld med gemenskap och samhörighet.

Genom ditt bidrag dagen före julafton skapas ovärderliga resurser för att vårt svenska föreningsliv fortsätter ta det ansvaret. Du får dessutom trivsamma juletimmar framför tv:n – och kanske vinner du i dubbel bemärkelse.

God Jul!