En VD i heta stolen

2015-12-10 av: Hans Sahlin

Så var man en ett steg närmare Ingvar Oldsberg. Dessutom bekvämt tillbakalutad i den stol Kristin Kaspersen tog plats i under senaste Bingolottosändningen.

Äh, ni kan det ta det lugnt.

Jag har inga ambitioner på att varken ta över efter landets populäraste programledare eller att bli lika folkkär som Lill-Babs dotter.

Däremot var jag på plats i den studio – belägen i de vackra lokalerna i Gamlestadens fabriker där våra program produceras – och gjorde en inspelning med Thomas Björn från Idrottens Affärer.

Han var ”Ingvar”.

Jag intervjuobjektet.

Färgfemman stod parkerad i bakgrunden och Älvsborgsbron var inramad av en röd himmel och vacker kvällssol.

I övrigt kanske vi kan kalla det för en lågbudgetproduktion.

Superskickliga kameramannen Roland Bauer fick utöver sin huvudsyssla även agera ljudtekniker och sminkös. Viktoria Fimmerstad från Warner Bros fungerade som producent och psykolog med såväl goda som lugnande råd.

Om det blev bra?

Det får ni själv bedöma på Idrottens Affärer – www.idrottensaffarer.se – någon gång i början av nästa vecka, då filmen ligger till allmän beskådan.

Kan väl åtminstone avslöja att det handlade mycket om vilken roll Folkspel har för svenskt föreningsliv, om den kommande spelutredningen och för all del lite om Astrid Lindgren, Jonathan Lejonhjärta och Pippi Långstrump.