Jag gjorde ett test…

2015-06-29 av: Hans Sahlin

Jag blev så glad när jag häromdagen gick in i en tobaksaffär för att göra ett test. Jag frågade efter en skraplott och expediten berättade om de olika alternativen. När hon kom till Sverigelotten poängterade hon att ”om du köper Sverigelotten går allt överskott tillbaka till föreningslivet”. Yes! tänkte jag. Det är precis så vi vill att den ska presenteras.

Vi får många signaler som visar att våra återförsäljare gillar att sälja Sverigelotten. Priset på 25 kronor är rimligt och vinstchanserna är goda. Att man dessutom drar en vinstlott – genom att man stödjer föreningslivet – gör den extra lätt att sälja.

Vi får också allt fler förfrågningar från föreningar som vill sälja just Sverigelotten. Senast i raden är göteborgsföreningen Qvidings FIF, som gör en rejäl satsning genom att låta sina ungdomar sälja 32 lotter var under en första omgång här i sommar. Genom att sälja 20 000 lotter får föreningen in 200 000 kronor till föreningskassan. I höst drar de igång ytterligare två säljperioder. Heja Qviding och alla andra föreningar! Och tack alla återförsäljare! Ni bidrar till att stötta föreningslivet och ger därigenom barn och ungdomar en möjlighet till en meningsfull sysselsättning! En riktigt skön sommar önskar jag er alla!