Sådan här post gillar vi

2015-06-08 av: Hans Sahlin

Vissa mail är underbara att få. Som det här som damp ner från Köpmanskiosken i Höganäs häromdagen:

 Hej, jag behöver 200 Sverigelotter vi säljer som fan i kiosken. Kan ni skicka det genast.”

Vi skickade såklart med vändande post!

Våra satsningar på att marknadsföra Sverigelotten börjar ge resultat och vi ser att det är en populär och lättsåld lott ute bland våra föreningar.  Att allt fler föreningar säljer våra produkter visar också senaste siffrorna från Lotteriinspektionen. Samtidigt som den totala spelmarknaden backar med två procent i Sverige, ökar Folkspel med hela 22 procent.

Se hela listan från Lotteriinspektionen.

En av förklaringarna till vår ökning är tyvärr att föreningslivet får det allt tuffare rent ekonomiskt. Idag säljer över 9000 föreningar runt om i landet Bingolotter och Sverigelotten. Det är ungefär var fjärde förening. För några föreningar har lottförsäljningen varit avgörande för att de ska kunna fortsätta sin verksamhet. För andra bidrar den till ett nytt konstgräs, en uppfräschning av klubblokalen eller ett roligt föreningsevent. Oavsett är det viktigt att det finns alternativ till att höja medlemsavgifterna för att kunna hålla igång föreningarna.

Jag var för övrigt på Riksidrottsmötet i Helsingborg nyligen och kan konstatera att Folkspel står allt högre i kurs hos de olika aktörer som medverkade. Alla har registrerat att det går bra för oss.

Fick även en pratstund med idrottsministern Gabriel Wikström, där vi fick tillfälle att berätta om vad vår verksamhet går ut på. Att det handlar om att främja bland annat folkhälsa, integration och solidaritetstanken, vilken viktig roll föreningslivet har i dagens samhälle och att de 150 miljoner vi delade ut under 2014 har stor betydelse. Och när jag står där och berättar om allt detta, slås jag än en gång över hur inspirerande det är att jobba i en verksamhet vars enda syfte är att ge svenskt föreningsliv växtkraft!

Riksidrottsmötet i Helsingborg 2015, där bland annat Björn Eriksson valdes till ny ordförande i Riksidrottsförbundet efter avgående Karin Mattsson Weijberg. Här i samspråk med Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet. I bakgrunden ser vi Anders Rydberg, ordförande i Folkspel.