Folkspel ökade med 25 procent!

2015-09-03 av: Hans Sahlin

Vilka härliga siffror Lotteriinspektionen publicerade igår! De visar att Folkspel går mot strömmen och att vi ökade vår försäljning med hela 25 procent första halvåret jämfört med samma period förra året. Detta samtidigt som spelmarknaden i stort står stilla och ingen annan aktör är i närheten av den ökning vi har kunnat visa.

I och för sig är jag inte förvånad. Vi har sett en helt otrolig försäljningsökning av både Sverigelotten och Bingolotto de senaste månaderna. Lanseringen av Sverigelotten 12 med nytt utseende, höga vinster och en rejäl marknadsföringssatsning har gett en ordentlig skjuts. Och så har vi Ingvar Oldsberg som programledare för Bingolotto med stadigt ökande tittarsiffror. Efter att vi har börjat sända i TV4 på söndagar räknar vi med ett rejält uppsving även för Bingolotto. Det känns som vi har vind i seglen just nu!

Och det är förstås extra roligt att vi ökar så mycket som vi gör eftersom det direkt gynnar svenskt föreningsliv. De senaste 12 månaderna har vi kunnat dela ut 150 miljoner kronor till fotbollsklubbar, ridklubbar, fotoföreningar och andra föreningar som säljer våra lotter. Tack alla barn, vuxna och ombud för en strålande insats! 

Lotteriinspektionens siffror för hela den svenska spelmarknaden hittar du här: