Nu laddar vi för hösten

2016-07-15 av: Hans Sahlin

Sommar, ett antal bad, förhoppningsvis lite sol och några OS-timmar i TV-soffan Sedan är man laddad för en intensiv höst.

Som för så många andra är det även för min del dags för några veckors återhämtning. Kör svensk sommar, med allt vad det innebär av sol (?) bad och hängmatta…

Sedan lär det bli en del tid framför TV:n. Olympiska spel i Brasilien (3–21 augusti) låter onekligen spännande och någonstans känner vi på Folkspel att vi åtminstone är en liten del av alla de duktiga blågula tjejer och killar som kommer att medverka.

I sina föreningar har de – givetvis med hjälp av alla duktiga ledare – fått de förutsättningar och den stimulans som krävs för att ta sig hela vägen till Rio de Janeiro. Och jag skulle tro att de över 16 miljarder som Folkspel delat ut till föreningslivet sedan starten hjälpt till att skapa en grund för framgång.

Ska vi summera årets första halvår kan man konstatera att Folkspel (7 procentig ökning sedan fjol) sticker ut ganska rejält bland de reglerade spelbolagen, vilket självklart är glädjande.

För oss eftersom de ger ny energi till att arbeta ännu hårdare och framgångsrikare för vårt föreningsliv.

För de klubbar och organisationer eftersom vårt ytterligare förbättrade resultat innebär fler kronor tillbaka till deras verksamheter.

Nu innebär inte årets första och sex lyckade månader att vi kommer att luta oss tillbaka. Tvärtom.

28 augusti drar Ingvar Oldsberg igång en ny säsong av Bingolotto. Utan att avslöja några detaljer kan jag avslöja att det kommer att bli en del spännande nyheter i samband med höstpremiären

Senare i höst blir det en stor jubileumsafton. Lördag 15 oktober firar vi att Bingolotto fyller 25 år. Festen kommer att avhållas i Lisebergshallen och sändas direkt i TV4. Tro mig, det kommer att bli något alldeles extra.

Jag vill dessutom passa på att påminna om ”Årets Eldsjäl”, där vi under hela året kommer att ta fram finalister till den gala som väntar i mars 2017 och där vi kommer att presentera vinnare i fem olika kategorier, där fyra kandidater i Integration redan är presenterade.

Fram till och med 30 juli har alla möjlighet att nominera kandidater i kategorin Hälsa. Ta vara på möjligheten att lyfta fram den eldsjäl du anser vara värd den uppskattning han eller hon verkligen förtjänar.

Ha en trevlig sommar.