En eldsjäl utöver det vanliga

2017-03-10 av: Hans Sahlin

Tänk att en enskild individ kan göra så stor skillnad för flera tusen andra. 

Anna Karlsson från Luleå – du är en hjälte och en förebild. Precis som alla andra eldsjälar i föreningslivet. 

 Årets eldsjälsgala är genomförd. Fem vinnare i lika många olika kategorier och en som – oerhört välförtjänt – utsågs till Årets Eldsjäl 2016.

Kan meddela att det var en fantastisk afton på anrika Berns salonger i Stockholm.

Det är mångas förtjänst.

Till en början vill jag tacka alla som varit delaktiga i och kring Årets Eldsjäl 2016. Inte minst alla de krafter som gör att vårt unika föreningsliv förblir just unikt.

Sedan ska naturligtvis alla våra partners i projektet lyftas. Med sitt engagemang visar de att de också tror på och förstår värdet av en fungerande och samhällsnyttig fritid och vad alla ideella insatser har för betydelse.

Ett stort tack till Ida Björnstad, som med professionalism och insikt ledde och lotsade såväl publik som tävlande på ett helt suveränt vis.

Jag är givetvis också väldigt stolt över det arbete gänget på Folkspel lagt ner sedan våren 2016 och som resulterade i en fest utöver det vanliga där 20 fantastiska finalister fick den uppskattning de förtjänade.

Allra störst ljus blev det förstås på totalvinnaren.

Anna Karlsson från Luleå driver ett projekt som heter VildaKidz, som kostnadsfritt erbjuder barn med tuffa förutsättningar olika aktiviteter från skogsutflykter till kollektivt bak i sitt eget hem.

Et krav finns för att få delta. Att man är snäll…

Sedan starten har över 3 000 unga tjejer och killar fått ta del av ett hjärta som är större än hos de flesta utav oss andra.

En person som gör så stor skillnad för 3 000 ungdomar.

Och som på frågan hur det är möjligt ger för sin person det så enkla och självklara svaret: ”Vill man så kan man.

Jag är mållös.

Grattis Anna.

Grattis alla finalister.

Grattis alla andra eldsjälar därute.

Grattis Sverige för alla ideella krafter som finns.

Dessutom vill jag faktiskt gratulera oss på Folkspel för att vi åtminstone vid några tillfällen bidrar med att lyfta fram alla de som betyder så mycket.

Årets Eldsjäl 2016 är över.

Redan 15 mars drar vi igång arbetet med att lyfta de stora hjältarna 2017. Gå för övrigt in på http://www.aretseldsjal.se/ för att läsa mer om den gala vi anser vara den viktigaste.

 

HANS SAHLIN