”Ni behövs mer än någonsin”

2017-06-21 av: Hans Sahlin

Min utvalda och käresta är lyckligtvis bestämd sedan länge. Däremot tänkte jag lägga de där sju olika sorters blommor under midsommarkudden för att drömma om en bättre värld framöver. Inte minst för ungdomarna i Angered MBIK.

 

På något vis går fotbollsklubben Angered MBIK i nordöstra Göteborg emot allt det jag brukar propagera för här på bloggen

Att alltid och i alla lägen stå upp för föreningslivet.

Det som handlar om integration, respekt, fysisk och psykisk hälsa, det som motverkar allt det onda i vårt samhälle.

Det som föreningslivet står för och som det måste få resurser att fortsätta driva.

Vi får aldrig tumma på det goda för det onda.

Föreningslivet spelar den absolut viktigaste rollen i att skapa ett tryggare och bättre samhälle och varje uppgivande är ett stort nederlag. 

Sedan förstår jag givetvis hur de mår, likaväl som jag utgår från att alla är på det klara med vad jag menar.

Angered MBIK går i ett öppet brev på sin hemsida ut och meddelar att de snart måste lägga ner sin verksamhet, då de i år upplevt två mord och ett mordförsök i sin närhet och att det definitivt inte är något som ungdomar ska behöva bevittna.

Senast häromveckan blev ett flicklag i klubben med 400 medlemmar, vittne till hur två personer öppnade eld intill deras fotbollsplan.

De skriver i ett öppet brev, riktat till politiker, media och allmänheten: 

” Dagligen går vi oroliga för att något ska hända våra ungdomar och nu har det hänt. Nu vädjar vi om er hjälp, ett sista försök att förbättra situationen i Angered. Snart rinner bägaren över, vi har fått nog och tålamodet från vår sida börjar ta slut. Det är dags att hjälpa oss innan fler barn blir offer för mord, bränder, skadegörelse och all annan skit som försiggår. Det är nu eller aldrig, ta bort våldet annars försvinner vi.”

För SVT-text utvecklar klubbens ordförande Fadi Nano: ”På sex månader har våra barn och ungdomar varit vittnen till två mord och ett mordförsök. Våldet drabbar barn och unga som får se detta i sin närhet. Det går inte att bedriva idrott eller föreningsverksamhet om det ska vara så här”.

Tro mig, min respekt för den utsatta föreningen går inte att klä i ord. Likaså blir jag tårögd över att höra vad de råkat ut för och jag förstår till 100 procent den frustration, hopplöshet och rädsla som finns.

Men vi måste alla hjälpas åt så att den förening, som jag vet gör ett fantastiskt arbete i ett mycket utsatt område, för det stöd de i denna stund behöver.

Jag läser vidare att föreningen till de styrande politikerna föreslagit en ombyggnad av träningslokaler, att det skulle öka möjligheterna att hjälpa ungdomar på rätt spår.

Jag utgår från att det inte ens ska behöva diskuteras utan bara lösas så snabbt som möjligt.

 

Vill passa på att önska alla en glad midsommar och att ni tar hand om varandra.

Personligen går mina tankar till alla i Angered MBIK.

Ni behövs mer än någonsin.