Ni ger mig ger hopp

2017-09-01 av: Hans Sahlin

Det finns hopp. Även om jag ibland har svårt för att förstå den avsaknad av sunt förnuft som inte sällan präglar politiken och dess beslut. Tack Nacka kommun för att ni visar mig en annan sida och står upp för föreningslivet.

 

I min förra blogg kunde ni läsa om det öde som riskerade att drabba Boo FF, en fotbollsklubb i Stockholm med uppemot 3 000 medlemmar.

Några boende i närheten av deras anläggning var/är inte tillfreds med att det låter då tusentals unga pojkar och flickor ägnar sig åt fysiska fritidsverksamheter.

Jag hävdade att de som anmält föreningen borde skämmas.

Det står jag för fortfarande.

Däremot är det befriande att det självklara i frågan fick råda då saken ställdes på sin spets. Boo FF kan – med några justerade tider – även framöver hemma på Boovallen utföra en samhällsinsats som inte går att räkna i pengar.

Att sedan Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande i Nackas miljö– och stadsbyggnadsnämnd i ett yttrande ens ska behöva påpeka att nämnden inte vill jämställa ljud från fotbollsspel med buller från trafik eller industri, säger allt om vilken nivå de som ondgjort sig är på.

Bergenstråhle berättar sedan vidare att en större förändring än de som görs inte skulle stå i proportion till konsekvenser och att det därför är värt att utmana lagstiftningen.

Ett så självklart ställningstagande och dessutom helt befriat från snåriga paragrafer och förordningar, som naturligtvis hade kunnat användas för att tillgodose klagomurens önskan.

Sunt förnuft, helt enkelt.

Det är ju inte direkt ravepartyn nätterna igenom som gett upphov till lättstörda grannars irritation.

Det handlar om tjejer och killar som idrottar istället för att hitta på någonting annat. Att de ska ha sin verksamhet i närheten av där de bor – istället för en öde plats utan några att behöva ta hänsyn till – ligger förstås i sakens natur.

Inte vill vi exempelvis att små killar och tjejer ska behöva ta sig över stora vägar för att träna och spela.

Jag tror inte heller ledarna för de här ungdomslagen startar sina träningar efter midnatt, utan att de är kloka nog att veta att deras adepter så dags ska ligga hemma och sova.

 

Några av de boende kring Boo FF:s anläggning kan skämmas vidare.

Politiker i kommunen ska vara stolta över sitt rakryggade ställningstagande.

Och 1000-tals ungdomar fortsätta med sina sunda vanor.

Det finns hopp för framtiden.