Den givna Fars Dags-presenten

2018-11-09 av: Hans Sahlin

Fars Dag på söndag. Vad du ska ge kära pappa?

Två saker, om du frågar mig.

Sverigelott och en tidsbokning.

Söndag 11 november är det Fars Dag. Det uppmärksammar Folkspel bland annat med en kampanj för Sverigelotten och Prostatacancerförbundet. Ett specialdesignat kuvert är framtaget av Anna Benson, författare, konstnär och entreprenör.

Hon är dessutom initiativtagare till Blå Kokboken 2 (uppföljare till Rosa Kokboken 1 och 2 samt Blå Kokboken 1), där 100 kronor för varje sålt exemplar går till Mustaschkampen och prostatacancerforskningen. 

I boken serverar ett antal kända svenskar sin favoritmat. Glenn Hysén bjuder givetvis på den blåvita paradrätten pytt-i-panna. Andra medverkande är exempelvis Lasse Åberg, Loa Falkman och Thomas Wassberg 

Dessutom innehåller den berättelser ur verkliga livet om män som drabbats av den vanligaste formen av cancer, antalet uppgår till 10 000 årligen.

Och tänk att det är något vi herrar knappt pratar om. Inte högt i varje fall.

Det sägs att var tredje svensk man har problem med att sätta ord på sina känslor och att endast fyra av tio pratar hälsa med sin kompis. Då förstår var och en att steget till att gå iväg och kolla sig också är hyfsat stort.

Så till dig som ska fira Fars Dag i helgen och funderar på hur.

Här är två tips som kan komma att innebära att det är en dag du får uppleva många gånger framöver. 

Köp en Sverigelott till pappa. Svenska Prostatacancerförbundet är en av de organisationer som får ta del av Folkspels överskott.

Boka en tid. Framförallt om farsgubben fyllt 50 år. 

Trevlig helg, inte minst alla farsor.

Taggar: