God Jul & Gott Nytt År

2018-12-20 av: Hans Sahlin

Så är vi där igen. Årets stora högtid närmar sig.

Julafton? Nej, nej, nej.

Det handlar såklart om Uppesittarkvällen. 

Uppemot ett par miljoner TV-tittare har givetvis inte fel. Uppesittarkvällen är ett måste precis som Kalle Anke, Karl-Bertil Jonsson och vitt skägg.

Då skinkan är griljerad och klar, granen utsmyckad från stjärna till fot, tomten informerad om adress och klockslag samt stress och jäkt lagd åt sidan, är det bara att sjunka ner i soffan.

Låta Rickard Olsson, med gäster som David Hellenius, Sven–Bertil Taube, Annika Andersson, Little Jinder, Kalle Moreaus och Tommy Körberg, lotsa er genom dan-före-dan och mot julafton.

I köket kommer dessutom Alexandra Zazzi att bjuda på julmat och väldoftande recept.

Från 19.30 till någon gång strax efter midnatt finns det dessutom en del på spel. Totalt ligger 87 miljoner i potten denna kväll då en stor del av vår befolkning av tradition sitter med duttpenna och förhoppningar.

Vilka som blir de lyckliga återstår att se.

Vad vi kan konstatera är att föreningslivet redan inför årets myskväll drar igång är den stora vinnaren.

Totalt beräknas överskottet från Uppesittarkvällen att uppgå till 52 miljoner kronor.

Att dela ut till dem vi finns till för.

Till det viktigaste vi har.

Till föreningslivet.

Nog kan vi på Folkspel stolt jämföra den summan från endast ett specifikt försäljningstillfälle med de 50 miljoner som en statlig konkurrent bidrar med, beräknat på ett helt år.

Sedan tillkommer givetvis ett antal miljoner – från oss alla till er alla – via försäljningen av Sverigelotten och den populära Bingolottosändningen på nyårsafton.

Extra god jul & gott nytt år till alla er som verkar inom föreningslivet.

HANS SAHLIN