Tack för den här säsongen

2018-06-21 av: Hans Sahlin

Bingolottobutiken är stängd för säsongen. Vi på Folkspel vill inte minst passa på att tacka alla föreningar och organisationer för ett gott försäljningsresultat, som är i nivå med föregående år. Ni gör alla landet Sverige bättre.

Med hjälp av er och våra produkter känns det väldigt bra för oss på Folkspel att kunna dela ut ett överskott på cirka 170 miljoner till alla dem vi verkar för.

Det är tillskott som vi vet behövs för en fortsatt god och stimulerande fritid, inte minst med tanke på våra unga.

Jag ska självklart även ta tillfället i akt och hylla Lotta Engberg och Agneta Sjödin för ett kanonjobb i en för oss turbulent tid med byte av programledare.

Du har en del att leva upp till Rickard Olsson, när vi sparkar igång igen i slutet av augusti…

Vet å andra sidan att vår nya profil är enormt laddad inför det som väntar och att det finns ett stort genuint intresse för att bidra till att vårt unika föreningsliv ska må ännu bättre i framtiden.

Jag har tidigare varit inne på att de krafter vi verkar för måste bli starkare i sin rekrytering än de kriminella gäng, som värvar allt fler och yngre medlemmar. Vi såg inte minst ett nytt och brutalt bevis på det i Malmö tidigare i veckan. Jag hoppas i allt det mörka och tragiska att våra ledande politiker verkligen sätter föreningslivet högt på sin agenda inför höstens val.

Det som händer i främst våra tre storstäder måste få ett slut och är det någon som vet en bättre miljö att vistas i som ung än den lokala fotbollsklubben, innebandygänget, friidrottssektionen eller simsällskapet får han eller hon gärna höra av sig till mig.

Vill påminna er om att redan nu ta del av Årets Eldsjäl 2019. I kategorin ”Hälsa” är fyra fantastiska finalister redan framtagna.

De presenteras på aretseldsjäl.se och jag rekommenderar starkt att ni tittar in på sajten och tar del av deras enorma arbete för ett bättre Sverige.

Framöver ska finalister i klasserna ”Hälsa”, ”Årets Idrottsförening”, ”Ledare” och ”Specialpris” tas fram.

Du har säkert någon du känner som är värd att lyftas fram. In och nominera!

Antar att en hel del av er därute kommer att lindra midsommaraftonen eventuella vedermödor med att dagen efter sitta klistrade vid TV:n.

Lilla Sverige möter giganten och regerande världsmästarna Tyskland. Vinst i den matchen innebär avancemang för oss – och ridå för en av de tyngsta förhandsfavoriterna till VM-titeln.

Vet, det blir en extremt tuff uppgift.

Den svenska truppen är inte i närheten av den stjärnstatus som merparten av våra motståndare här. Samtidigt är det som står på ett papper inte avgörande i idrott.

Det har vi sett så många exempel på. Inte minst med svenska lag och deltagare, som inte sällan är som bäst när de slår ur underläge.

Hur det kommer sig att våra internationella idrottsrepresentanter presterar som mest när omgivningen tror som minst?

Enligt mig handlar det till stor del om det grundliga arbete som gjorts för våra unga tjejer och killar. Det som – om vi pratar lagidrott – handlar om kamratskap, solidaritet och att kämpa för varandra.

Återigen, sträck på er Påarps GIF (Andreas Granqvist), Arlövs IF (Pontus Jansson, vilken insats i premiären mot Sydkorea),  IFK Värnamo (Victor Claesson), Azalea BK (Gustav Svensson) och alla andra mer eller mindre stora föreningar, som genom många ideella krafter bidragit till att vi överhuvudtaget är med i den gigantiska fotbollsfesten.

Det finns en ganska uttjatad klyscha som säger ”laget före jaget”.

Jag älskar den

Glad midsommar.

Heja Sverige och föreningslivet.