Nu går flyttlasset

2019-01-16 av: Hans Sahlin

Efter tolv år känns det som komma hem till våra rötter. Folkspel lämnar Krokslätts Fabriker och flyttar tillbaka till Gamlestaden.

Tack för den här gången, Mölndal. Kul att vara tillbaka igen, Gamlestaden. Folkspel finns från och med 21 januari i nya lokaler på gamla marker.

Det kan låta som en tanke, men allas vår Leif ”Loket” Olsson har faktiskt inte varit avgörande för att vi från och med vecka 4 huserar i ett före detta (snart 100-årigt) stall, som en gång i tiden nyttjades av Statens Järnvägar för underhåll och förvaring.

Lokomotivet på Von Utfallsgatan 1 är vår nya adress.

Det geografiska läget innebär exempelvis en helt annan närhet till studion, där vi varje söndag spelar in Bingolotto.

Likaså att vi bara är några minuter bort från det gamla regementsområdet på Kviberg, där det från tidig morgon till sen kväll sjuder av fysiska aktiviteter som exempelvis fotboll, längdskidåkning, gym, handboll och beachvolleyboll.

Där föreningar som Grundens BoIS, BTK Linné och IFK Göteborgs ungdomsakademi bedriver sin verksamhet.

Där Idrottsmuseet visar upp en gyllene skatt av då och nu. 

Det är en miljö med goda grannar som vi känner oss oerhört bekväma med och där vi ska fortsätta att verka för vårt föreningsliv.

Med några veckors distans till jul– och nyårshelgerna har vi den stora glädjen att meddela att vi räknat upp prognosen för antalet sålda lotter under två magiska kvällar.

Totalt såldes det över fem miljoner lotter till Uppesittaren och Nyårsafton.

Makalöst bra.

Tillsammans skapar vi växtkraft och gör Sverige bättre.

 

 

Måndag 21 januari är det dags för Idrottsgalan 2019. Våra stjärnor och profiler ska välförtjänt hyllas och på plats i Stockholm finns givetvis representanter även för Folkspel.

Som åtminstone tar åt sig en del av äran för alla de fantastiska framgångar som exempelvis Charlotte Kalla, Sarah Sjöström, Frida Hansdotter, Lag Hasselborg, skidskyttar, Tre Kronor, fotbollslandslaget och många andra bjudit på under idrottsåret 2018.

Totalt har Folkspel delat ut ett överskott på över 16 miljarder till Sveriges föreningar sedan starten i början av 90-talet. Någonstans är vi övertygade om att det är tillskott som bidragit i ambitionen att skapa förutsättningar för den bredd som med automatik även ger elit.

Det gångna året landar summan på mer än 170 miljoner kronor.

Förhoppningsvis en del av fortsatt god verksamhet – och fler framgångsrika svenska idrottsutövare att framöver hylla på en gala i januari.

Taggar: