Folkspel – enda aktör som går framåt

2019-02-26 av: Hans Sahlin

Oerhört glada. Ödmjukt stolta. Enormt inspirerade.

Vår unika plussiffra triggar oss på Folkspel att jobba ännu hårdare för er i föreningslivet.

Spelinspektionen har presenterat siffrorna för de reglerade och traditionella svenska bolagen avseende 2018.

Vi kan konstatera att det står ett minus bakom samtliga aktörer i branschen. Med ett plusundantag.

Folkspel ökade med tre procent under fjolåret.

Det känns fantastiskt bra att ha med oss in i en ny tid med ökad konkurrens på den omreglerade marknaden och med många utländska aktörer, vars muskler minst sagt är stora.

Frågan är då varför vi gått framåt samtidigt som exempelvis Svenska Spel och ATG backat?

Min övertygelse är att allt fler förstår värdet av den samhällsnytta som föreningslivet utgör och därför i allt högre grad gör ett medvetet val då det handlar om att stötta alla de klubbar och organisationer som valt våra produkter.

Allt fler är medvetna om att den blå skraplotten är den som genererar störst överskott till dotterns fotbollsverksamhet eller sonens fritidsaktivitet på ridklubben.

Någonstans finns förstås, hos alla de som följer Bingolotto på söndagarna, en förhoppning om att få en pratstund med Rickard Olsson och en tillhörande storvinst. Samtidigt vill jag så gärna tro att de som spelar också vet vad själva handlingen att sitta med sin ”duttpenna” innebär i en förlängning. Att deras insats faktiskt ger Sverige som nation växtkraft och är en oerhört viktig del i att skapa ett sundare och mer humant samhällsklimat.

Gemene man och kvinna vet i allt högre grad att Folkspel inte har några privata vinstintressen och att allt överskott oavkortat går tillbaka till den folkrörelse som bäst behöver det. 

Likaså vill jag rikta ett stort tack till att er som hanterar och administrerar de produkter vi erbjuder.

Tillsammans är vi starka.

Under 2018 delade Folkspel ut hela 177 miljoner kronor till föreningslivet, ett betydligt större bidrag än vad någon annan aktör kan stoltsera med.

Klart den summan är med och gör skillnad.

Och stimulerar oss till att kunna dela ut ännu mer 2019.

Taggar: