Glad påsk – vad ni än gör Påskdagen 21 april, 18.00

2019-04-16 av: Hans Sahlin

Att det ligger 17 miljoner i den vinstpott som Rickard Olsson ska fördela är självklart skäl så goda som några. Dessutom innebär faktiskt varje inhandlad bingolott en peng till det föreningsliv som är i behov av varenda krona.

En glad påsk till er. Inte minst alla som i det tysta sliter för att den lokala föreningen ska överleva och förhoppningsvis även utvecklas.

Kanske innebär den stundande helgen ett omtag av klubbstugan innehållande exempelvis vårstädning och/eller renovering av utrustning och material.

Möjligen är det just denna högtid som den traditionella cupen eller tävlingen avgörs med fikaförsäljning och lotterier i syfte att stärka klubbkassan.

Ni hjältar vet dessutom att det i vanlig ordning inte utgår någon lön och därmed inga ob-ersättningar, oavsett om vi pratar insats sen lördag kväll eller tidig söndag morgon.

Vi på Folkspel hoppas efter vår traditionella påsk-Bingolotto kunna bidra med ett överskott på någonstans kring tio miljoner till föreningslivet.

Efter uppesittarkvällen och nyårsaftonen är påskdagen den tredje största för vår del. Vi kör igång 18.00 och bjuder bland mycket annat på påskgodis i form av artister som Lisa Miskovsky, Markoolio och Ben Mitkus.

Häng med oss i bekvämaste Tv-fåtöljen.

Min ödmjuka hälsning i övrigt till er alla är att äta era målade ägg och den inlagda sillen, att förhoppningsvis möta våren och värmen och att ta hand om nära och kära. Dessutom gärna köpa en lott av den eller de som i dagarna är runt och säljer till förmån för sin – och din – förening.

Dessutom som ett bevis på att ni uppskattar hur många ideella hjältar firar sin påsk.

Exempelvis bakom kaffebordet på fotbollsplanen, som funktionär vid crossbanan eller genom att måla om den flagnande klubbstugan.

Trevlig helg.