En satsning jag är stolt över

2019-05-15 av: Hans Sahlin

Gå in på expressen.se, vidare till SPORT – och därifrån till rubriken FÖRENINGSLIV. Där möts ni av en satsning på det viktigaste vi har. Och som vi på Folkspel stolt medverkar till.

Under en lång tid har Expressen och Folkspel arbetat fram ett samarbete som landar i det föreningsliv som rör så många av oss.

Med deras redaktionella kompetens och vårt engagemang i bland annat ”Årets Eldsjäl” har det skapats en sajt som ska lyfta det som fungerar tack vare ideella ledare, vardagshjältar och oumbärliga eldsjälar.

Alla de som möjliggör en sund och hälsosam fritidsverksamhet för inte minst våra barn och ungdomar.

Ni kommer att mötas av goda historier, de unika föreningarna, glädjen och som Expressens sportchef Pär Andersson säger: ”Vi hoppas komma ännu närmare det som är svensk idrotts hjärta”.

Men det ska också vara ett forum som granskar det som inte alltid fungerar, orättvisorna, den ibland alltför tidiga selekteringen och utslagningen, den ökade föräldrahetsen, för att nämna några exempel.

Sajten hade premiär förra veckan och jag har redan kunnat njuta av några härliga reportage.

Exempelvis berättelsen om Anton Landegren, som älskar fotboll, men inte kunde hitta något lag att spela med i unga år. Det löste mamma Denita genom att starta en egen förening för personer med funktionsnedsättning, Sumpan United, som idag har en egen sektion i klubben Sundbybergs IK innehållande tre fotbollslag och tre innebandylag med uppemot 80 killar och tjejer.

Nyligen fick de celebert besök då fotbollens förbundskapten Janne Andersson kom och hälsade på verksamheten.

På sajten och på Expressen-TV presenteras dessutom en rörlig serie i fem delar där ni möter Eldsjälar utöver det vanliga. Första delen handlar om Seppo Reijonen, som ser till att ungdomar får möjlighet att utöva backhoppning och som han säger: ”Om inte jag är här kan inte ungarna flyga”.

Ni kan uppdatera er på årets turneringar, tävlingar och cuper, höra Tv-profilen Patrick Ekwall ifrågasätta varför inte den nya innesporten padel inte ser ut att beviljas inträde i RF vid stämman i Jönköping 24-26 maj, att Adela Krakonja vill ha betydligt fler kvinnliga domarkollegor och mycket, mycket mer.

Jag är stolt över att Folkspel är en del av en satsning som berör så många och som kommer att bidra till att vårt redan unika föreningsliv växer sig ännu större och starkare.

Expressen.se, Sport, Föreningsliv. 

Bara att kliva in.