Ett möte med många bra beslut

2019-05-28 av: Hans Sahlin

En helg med viktiga beslut är redan avklarad. Nästa avgörande väntar kommande lördag. Så här långt är jag mer än nöjd med utfallet. Se till att det fortsätter så, ”Spurs”.

Riksidrottsmötet, som anordnades i Jönköping gångna helgen, är genomfört och det finns en hel del beslut som får stora tummen upp av mig.

Till en början glädjer det mig att Björn Eriksson fick fortsatt förtroende och valdes om till nästa stämma i Uppsala 2021. RF:s karismatiska ordförande har den unika förmågan att prata både latin och latrin, det vill säga kan diskutera och begripa såväl de lärdes språk som att uppfatta och tillvarata de signaler som kommer från alla de gräsrötter vilka gör det stora och tunga arbetet.

Eriksson tar helt enkelt sitt uppdrag på det största allvar som krävs.

Check på det beslutet, sålunda.

Det bestämdes mer som jag applåderar. Formerna för hur statens stöd till idrott ska fördelas ska göras om. Hur det kommer att se ut får vi se och möjligen återkomma till. Dock är syftet det primära för min del, att man faktiskt tagit alla varningssignaler på allvar och med detta har en ambition att fler ungdomar ska idrotta längre. Likaså att jämställd idrott ska prioriteras i allt högre grad och det kanske mest angelägna i frågan, alla – oavsett förutsättningar – ska inkluderas och kunna delta.

Trippelcheck på den.

I arbetet med att stävja matchfixning finns en utökning i reglementet. Att lägga till förbudet om att spela på egen match eller tävling för alla inblandade, adderas nu till att andra seriematcher eller tävlande, där de enskilde deltar, förbjuds att satsa pengar på.

Check.

Ni som läser mig någorlunda regelbundet kanske förstått att jag har en hyggligt omfattande passion för fotboll i allmänhet och ett vitt Londongäng i synnerhet.

Lördag 1 juni är det final i Champions League. Liverpool och Tottenham ställs mot varandra i Madrid.

Må bästa lag vinna.

Åtminstone så länge det handlar om det ena.

Check, of course.